fbpx

Wil jij jouw trainingen vullen met droomklanten?

  • maandelijks meer klanten vinden met een groter bereik
  • jouw klant, enthousiast en wakkergeschud, op het puntje van zijn stoel
  • maandelijks meer klanten die in actie komen
  • niet zomaar een klant, maar echte serieuze klanten
  • meer klanten helpen in minder tijd
  • nooit meer koud bellen of leuren

IENE  BOEKTE AL VRIJ SNEL HAAR EERSTE RESULTAAT

"Mijn nieuwe e-book heeft in 4 weken tijd 258 nieuwe inschrijvers opgeleverd. Yoehoe!! Én, vervolgens in no time 3 betaalde masterclasses helemaal vol. Dus gewoon nog een 4e gepland!"

ALLES VERANDERT RAZENDSNEL, DE OUDE MANIER VAN ONDERNEMEN IS NIET MEER VOLDOENDE EN JE PRAKTIJK STROOMT LEEG... WAT NU?

De tijd dat je klanten vanzelf bij je aankloppen en maar wat graat met je in zee gaan is voorbij. Dat werkte vroeger zo. Je hielp de mensen die bij je in de straat, dorp of stad woonden en zij maakten reclame voor je. Je praktijk vulde zich vanzelf met nieuwe betalende klanten en jij kon gewoon je werk blijven doen zoals je dat altijd deed. Eigenlijk ging alles wel redelijk vanzelf.

Tegenwoordig moet je echt wel wat meer moeite doen om je klanten te vinden. Dat komt met name omdat de markt verandert, en razendsnel ook. Door de technologische ontwikkeling is alles mogelijk en zijn we altijd en overal online. Het is niet meer nodig dat we de deur uitgaan om een oplossing te vinden voor onze problemen. Tegenwoordig kun je online ebooks lezen, videos bekijken en nog veel meer zonder een cent te betalen. Zelfs als je echt professionele hulp wilt, kan dat ook online. Waarom zou je klant dan nog de deur uit gaan...?

Een stabiel bedrijf blijft altijd overeind staan, wat er ook gebeurt. Wanneer je merkt dat het aantal klanten en de omzet afneemt, heb je een nieuwe strategie nodig. Je bereik moet groter worden en er moeten maandelijks nieuwe mensen bij die op zijn minst nieuwsgierig zijn in wat je doet. Maar daar is wel een nieuwe, andere strategie voor nodig. 

Skillz Online | Roel van Heel

WE LEVEN IN EEN NIEUWE MARKT, DIE BIJNA DAGELIJKS VERANDERT. BIJ EEN NIEUWE MARKT, HOORT OOK EEN NIEUWE STRATEGIE, EEN NIEUWE MANIER VAN ONDERNEMEN.

Sta jij er wel eens bij stil...?

dat als de hele wereld om je heen verandert, en jij verandert niet mee, jouw situatie alleen maar verergert?


De hele wereld gaat écht online, de markt, je concurrent en ook je klant. Sterker nog, ze zijn al jaren online en dat zal alleen nog maar meer worden. Waarom blijf jij het dan uitstellen?

dat je niet volledig afscheid hoeft te nemen van je bedrijf zoals je dat nu kent, maar slechts enkele simpele wijzigingen hoeft aan te brengen?


Volledig offline is compleet uit de tijd. Volledig online is het echter ook niet. In de ideale situatie combineer je offline met online. Zo houd jij je bedrijf stabiel in alle tijden en heb je goud in handen.

dat je nu, op dit moment, behoorlijk veel mogelijke klanten mist... die wel je klant zijn en die je makkelijk op een andere manier kan helpen?


Ook de klanten die nog niet zover zijn om nu, intensief met je samen te werken, kunnen toch je klant zijn. Er is een manier om ze te enthousiasmeren en om hun aandacht lange tijd vast te houden.

Als je blijft doen wat je altijd al deed,
zul je ook
altijd blijven krijgen wat je altijd al kreeg

Gaat het dan echt mis zonder een nieuwe kijk op ondernemen?

Nou echt mis... het wordt in elk geval knap lastig als je deze unieke kans laat liggen. Als jouw klant, maar ook jouw concurrent online gaat, wat laat jij dan zoal liggen door het niet te doen? 

Kijk ook eens naar de onderzoeksresultaten die diverse instituten hebben gedaan op het gebied van online shoppen:

62%
blijft online shoppen

62% van alle Nederlanders die massaal zijn gaan online shoppen geeft aan dat te blijven doen, ook in de toekomst

Stijging online shoppers in 2021:

5%

Stijging aantal aankopen per week:

60%

Het aantal shoppers in 2021 is misschien niet zo hard gestegen, het aantal aankopen per week wél! De meerderheid geeft aan dit op lange termijn te blijven doen.