fbpx

praktische opdracht

Hoe je LinkedIn-statistieken kunt Lezen om je Social Media Strategie te Versterken

Wil je echt impact maken op LinkedIn, maar krijg je het gevoel dat je posts niet het gewenste bereik of de interactie hebben? Dan is mijn nieuwste video een must-see voor jou! In deze video leg ik precies uit hoe je de statistieken van je LinkedIn posts kunt lezen en wat deze cijfers je vertellen over je contentstrategie. Voor coaches, trainers en therapeuten die serieus werk willen maken van hun social media aanwezigheid, is dit een onmisbare stap naar succes.

Allereerst, lage impressies zijn een duidelijk signaal dat je niet genoeg opvalt op social media. Dit kan betekenen dat je titels en afbeeldingen niet aantrekkelijk genoeg zijn om de aandacht van je publiek te trekken. In de video geef ik praktische tips over hoe je dit kunt verbeteren, zodat je posts beter opvallen en meer mensen bereiken.

Vervolgens bespreek ik lage likes, wat aangeeft dat je volgers zich niet herkennen in je verhaal. Als jouw content niet resoneert met je publiek, zullen ze minder geneigd zijn om te liken. Daarom is het belangrijk om in de eerste alinea van je post een anekdote te vertellen waarin je volger zich kan herkennen. Dit zorgt voor een persoonlijke touch en vergroot de kans op interactie.

Lage reacties wijzen erop dat je volgers de noodzaak van je boodschap niet inzien en het gevoel hebben dat het niet over hen gaat. In de video leer je hoe je posts kunt schrijven die niet alleen informatief zijn, maar ook urgentie creëren en je volgers aanspreken alsof je direct tot hen spreekt.

Ten slotte, als je geen 2e of 3e graad connecties bereikt, betekent dit dat je voornamelijk vanuit je eigen beleving schrijft. Dit kan ervoor zorgen dat alleen mensen die je al kennen zich aangesproken voelen, terwijl potentiële nieuwe volgers afhaken. Ik geef tips over hoe je kunt schrijven vanuit het perspectief van je volgers, zodat je een breder publiek aantrekt en je netwerk vergroot.

opdracht 01: Meet je LinkedIn Statistieken

Nu je weet hoe je de statistieken moet lezen, is het tijd voor actie! Volg deze opdracht om je voortgang te meten en je strategie te verbeteren:

  • Schrijf en Post: Creëer verschillende soorten contentposts op LinkedIn, variërend van informatieve artikelen tot persoonlijke anekdotes en praktische tips.
  • Meet je Resultaten: Houd een maand lang de statistieken van je posts bij. Let vooral op impressies, likes, reacties, en het aantal 2e en 3e graad connecties.
  • Analyseer je Data: Bekijk welke posts het beste presteren en welke niet. Let op de titels, afbeeldingen, en de toon van de inhoud.
  • Pas je Strategie Aan: Gebruik de inzichten uit je data-analyse om je contentstrategie aan te passen. Experimenteer met verschillende benaderingen en meet opnieuw om te zien welke verbeteringen effectief zijn.

Door deze opdracht te volgen, krijg je een duidelijk beeld van wat wel en niet werkt voor jouw publiek op LinkedIn. Zo kun je continu je content optimaliseren en je bereik en engagement vergroten. Kijk snel de video en start vandaag nog met het meten van je successen!

Vind je het lastig?


Neem dan vooral eens een kijkje naar het eindresultaat wat ik uit deze oefening heb gehaald. 

Op mijn homepage vind je mijn quote, met een toelichting eronder.

Laat je vooral inspireren!


3 uurs training

lunch & learn

gratis live training

succesvol zichtbaar op social media

3 uur lang samen sparren over jouw vragen

Onder het genot van een hapje en een drankje ben ik 3 uur lang jouw coach, en beantwoord ik al jouw vragen.

ik verklap je mijn geheim binnen 90 minuten

In deze live training, vertel ik je hoe je succesvol zichtbaar kan zijn op social media door het leggen van een emotionele connecite.