fbpx

praktische opdracht

de Quote Challenge

Versterk jouw band met je doelgroep door middel van een doortastende probleemanalyse. Neem de tijd om minstens vier tot vijf volgers per week te spreken en luister aandachtig naar hun verhalen en uitdagingen. Noteer hun woorden nauwkeurig en ken een prioriteit toe aan elk probleem. Deze aanpak biedt niet alleen inzicht in hun behoeften, maar stelt ons ook in staat om een diepgaande verbinding te leggen en op maat gemaakte oplossingen te bieden die écht het verschil maken.

In een wereld waarin informatie overweldigend is, is er één krachtig element dat altijd boven de ruis uitsteekt: de impact van een enkele, treffende zin. Stel je voor hoe het voelt wanneer een quote je raakt tot in het diepst van je ziel, wanneer het je doet nadenken, glimlachen of zelfs tranen in je ogen brengt. Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige quotes een blijvende indruk achterlaten, terwijl andere gewoon passeren zonder een spoor achter te laten?

In onze hedendaagse samenleving is het duidelijk dat er sprake is van ongelijkheid, stress, en uitdagingen die diep geworteld zijn. Een wereld waarin een record aantal jongeren worstelt met depressie, waar werkende moeders het gevoel hebben steeds meer ballen in de lucht te moeten houden, en waar basisschoolkinderen al te maken krijgen met burn-out symptomen.

Met een enkele pakkende quote, waarin jij kort en krachtig laat zien wie je bent en wat je doet, en die tevens de noodzaak toelicht om in actie te komen, trek jij de aandacht van alle mensen uit die maatschappij die zich herkennen in jouw statement. Het geeft je volger op social media een compleet nieuw perspectief en laat hem op een geheel nieuwe wijze naar zijn probleem kijken. Wanneer deze quote direct een flinke impact maakt, zul je merken dat je volger meteen nieuwsgierig is, op het puntje zit van zijn stoel en verlangt naar meer waardevolle content.

De quote die hier uit komt, plaats ik meestal groot bovenaan mijn homepage, met een korte toelichting eronder. Het trekt meteen de aandacht!

Hoe ga je te werk?

01

Stap 01: De maatschappij is 'scheef'

In onze samenleving heerst een onrust die diep geworteld is. Een record aantal jongeren worstelt met depressie, werkende moeders balanceren op een koord tussen verantwoordelijkheden, ondernemers zien de grenzen tussen werk en privé vervagen, zelfs basisschoolkinderen ervaren de druk van een burn-out, en pubers worden verstrikt in de val van verslaving. Dit is geen oppervlakkige observatie, maar een diepe, verontrustende waarheid die ons dwingt om te graven naar de kern van ons collectieve ongemak.

Waarom voelen zovelen van ons zich overweldigd en rusteloos? Deze vraag onthult de emotionele impact van de scheefheid die onze maatschappij teistert. Het is een blik in de innerlijke worstelingen van velen, waar stress en angst de boventoon voeren.

Waarom zijn deze lasten zo verzwarend? Het antwoord leidt ons naar de maatschappelijke normen en verwachtingen die als lood op onze schouders drukken. Het zijn de onzichtbare ketenen van sociale druk en verwachtingen die ons verstikken.

Waarom geven we vaak prioriteit aan prestaties boven welzijn? Deze vraag confronteert ons met de waarden die onze keuzes sturen, en doet ons nadenken over wat werkelijk van belang is. Het is een oproep om onze perspectieven te heroverwegen en onze focus te verleggen naar wat echt vervulling brengt.

Waarom is verandering noodzakelijk? Deze vraag raakt de kern van de zaak en spoort ons aan tot actie. Het is een uitnodiging om te beginnen bij onszelf, om dieper te graven in onze overtuigingen en gedragingen, en om de weg vrij te maken voor een meer gebalanceerde en menselijke samenleving.

Ja, de maatschappij is scheef, maar te midden van deze chaos schuilt ook hoop. Werk de bovenstaande vragen uit voor jezelf.

02

Stap 02: Wat is jouw bijdrage om deze maatschappij weer recht te trekken?

Als we kijken naar de schots en scheve structuren van onze samenleving, is het essentieel om te begrijpen welke rol we elk individueel spelen in het streven naar verandering. Dit gaat verder dan alleen bewustwording; het vraagt om actie, om een bewuste keuze om de status quo uit te dagen en een positieve impact te maken. Dit is waar jouw archetype in het spel komt.

Wat is jouw unieke rol in dit grotere geheel? Hier zijn enkele archetypen om over na te denken:

  • De Architect: Als een visionair en planner ontwerpt de architect nieuwe structuren en systemen voor een rechtvaardigere samenleving. Ze zien de blauwdruk voor verandering en brengen deze tot leven door middel van innovatie en strategie.
  • De Pionier: Met een onbevreesde geest en een verlangen naar ontdekking, baant de pionier nieuwe wegen en doorbreekt ze de grenzen van het bekende. Ze zijn de eersten die opkomen voor verandering en durven het onbekende tegemoet te treden.
  • De Rebel: Tegen de stroom in zwemmen, de rebel daagt de status quo uit en weigert zich te conformeren aan onrechtvaardige normen. Ze zijn de stem van opstand en verzet, en inspireren anderen om zich bij hen aan te sluiten in de strijd voor verandering.
  • De Stormram: Met onverzettelijke vastberadenheid en kracht breekt de stormram door de barrières van ongelijkheid en onderdrukking heen. Ze zijn de frontlinie van de strijd voor gerechtigheid, en laten zich door niets weerhouden om hun doel te bereiken.

  • De Trouwe Friend: Met een luisterend oor en een helpende hand biedt de trouwe vriend steun en troost aan degenen die het nodig hebben. Ze zijn de stille kracht achter de schermen, altijd klaar om anderen te ondersteunen in hun zoektocht naar verandering.

  • De Liefhebber: Met een hart vol compassie en liefde, verspreidt de liefhebber warmte en verbondenheid in een wereld die vaak koud en afstandelijk lijkt. Ze zijn de bron van inspiratie en hoop, en herinneren anderen aan de kracht van liefde en empathie.
  • De Alchemist: Met een diep begrip van transformatie en groei, de alchemist verandert tegenslagen in kansen en leert anderen hoe ze hun pijn kunnen omzetten in kracht. Ze zijn de meesters van verandering, en tonen anderen de weg naar persoonlijke en collectieve transformatie.

  • De Tolk: Met een scherp inzicht en een heldere stem, vertaalt de tolk complexe ideeën en emoties naar begrijpelijke taal voor anderen. Ze zijn de bruggenbouwers tussen verschillende perspectieven en culturen, en helpen anderen om elkaar beter te begrijpen.

Door jezelf te begrijpen in termen van deze archetypen, kun je ontdekken welke kwaliteiten en krachten je inzet om bij te dragen aan een rechtvaardiger en evenwichtiger wereld. Het is de erkenning van je unieke rol en het bewust omarmen van je eigen kracht dat de weg vrijmaakt voor echte transformatie. Dus, welke rol resoneert het meest met jouw bijdrage aan het rechtzetten van deze maatschappij? Ontdek het, omarm het, en laat je licht schijnen in de duisternis.

03

Stap 03: Maak een quote

Nu je een diep begrip hebt van het concept en jouw persoonlijke verbinding ermee, is het tijd om jouw eigen quote te creëren. Denk na over de boodschap die je wilt overbrengen en de emotie die je wilt oproepen bij anderen. Jouw quote moet persoonlijk, krachtig en inspirerend zijn, en het zou de kern van jouw overtuigingen moeten weerspiegelen.

Laat je hart spreken en verwoord de essentie van jouw boodschap in een enkele, treffende zin. Dit is jouw kans om de wereld te laten zien wat jij gelooft en wat je wilt bereiken. En vergeet niet, jouw quote kan anderen inspireren om deel te nemen aan de verandering die jij voor ogen hebt. 

04

Stap 04: schrijf een blog

Je hebt nu genoeg informatie verzameld om een pakkende blog te schrijven. Onthoud dat je met een goede social media strategie emotionele connectie blogs schrijft om nieuwe volgers aan te trekken. Dit blog gaan niet zozeer om het verkopen van jou, of je producten of diensten, maar om pakkende verhalen te schrijven die leuk zijn om te lezen én die wakkerschuddend zijn.

Emotionele connectie blogs wissel je af met een expert blog. Deze blog heeft als doel om jou kennis de laten zien aan al je volgers.

05

Stap 05: pas je homepage aan

Nu zijn we klaar voor de laatste stap. Plaats je quote midden op je homepage met een toelichting eronder wat je er mee bedoelt. Kijk anders even op mijn homepage, op skillz-online.com

Durf jezelf uit te dagen en laat de kracht van woorden jouw reis als ondernemer transformeren. Met de Quote Challenge heb je niet alleen de tools gekregen om pakkende quotes te creëren, maar ook om een diepere verbinding met je publiek tot stand te brengen. Je bent nu klaar om jouw merk te laten schitteren als nooit tevoren. 

opdracht 01: maak een quote

Volg de bovenstaande stappen en schrijf een pakkende quote die alles omvattend is. 

Haal er wetenschappelijk onderzoek bij, statistieken, aantallen en percentages. Op die manier kom je vanzelf tot een pakkend eindresultaat.

Andere coaches, trainers, specialisten en therapeuten gingen je voor

Roel is een rebel


3 van de 4 coaches, trainers, therapeuten en specialisten doen uitingen waar geen slapende hond wakker van wordt (durf op te vallen)

...

Uschi is een pionier


Terwijl 50% van alle Nederlanders blindelings vertrouwt op de medische wereld voor klachten, zien wij de natuurlijke alternatieven helderder dan ooit. Kies voor gezondheid, kies voor natuurlijkheid.

...

Maja is een Stormram


Slechts 1 op de 4 vrouwen met een traumatisch verleden doorbreekt de muur van ongelukkigheid. Durf jij die ene te zijn?

...

Danielle is een wegwijzer


88% van alle werknemers ervaart te weinig uitdaging in zijn werk omdat ze zich blijven spiegelen aan oordelen, waarden en normen van de mensen om hen heen (zoek je passie en talent)

...

Fabien is een Tolk


99% van al het gedoe binnen zorgteams ontstaat doordat je vanuit je eigen perspectief oordeelt en aannames doet over het gedrag van de ander (blijf nieuwsgierig)

...

Vind je het lastig?


Neem dan vooral eens een kijkje naar het eindresultaat wat ik uit deze oefening heb gehaald. 

Op mijn homepage vind je mijn quote, met een toelichting eronder.

Laat je vooral inspireren!


3 uurs training

lunch & learn

gratis live training

succesvol zichtbaar op social media

3 uur lang samen sparren over jouw vragen

Onder het genot van een hapje en een drankje ben ik 3 uur lang jouw coach, en beantwoord ik al jouw vragen.

ik verklap je mijn geheim binnen 90 minuten

In deze live training, vertel ik je hoe je succesvol zichtbaar kan zijn op social media door het leggen van een emotionele connecite.