fbpx

praktische opdracht

brainstorm sessie: definieer je eigen methode

Ontdek de basis van jouw unieke framework met deze krachtige brainstormoefening. Pak een stapel post-it notes en begin met het opschrijven van alle ideeën, concepten en elementen die in je opkomen. Plak ze vervolgens op de muur en groepeer ze in clusters die natuurlijk aanvoelen. Deze clusters vormen de bouwstenen van jouw framework, waarmee je structuur en helderheid brengt in jouw aanpak. 

Grijp een stapel kleurrijke post-its en laat je gedachten vrij stromen terwijl je elk idee, elke gedachte en elk concept dat in je opkomt, vastlegt. Schrijf elke gedachte die in je opkomt op een post-it note. Dat kan echt van alles zijn, een oefening, een techniek, zelfs een hormoon, een voedingsstof, een supplement. Wees creatief en ga zo diep mogelijk. Het is een creatieve reis waarbij je jezelf uitdaagt om diep te graven en elk facet van jouw expertise te verkennen.

Eenmaal omringd door een zee van post-its, is het tijd om ze te ordenen tot een georganiseerd geheel. Neem de tijd om vergelijkbare ideeën te groeperen, patronen te herkennen en natuurlijke verbanden te vinden tussen je gedachten. Terwijl je je post-its herschikt en rangschikt, zullen de contouren van jouw framework langzaam zichtbaar worden. Je zult zien hoe verschillende concepten en categorieën zich organisch verbinden, waardoor een helder en samenhangend geheel ontstaat.

De uitdaging is om te streven naar niet minder dan drie, maar niet meer dan zes hoofdgroepen. Deze clusters vertegenwoordigen de ruggengraat van jouw framework, elk met zijn eigen unieke rol en betekenis. Ze bieden een kompas voor jezelf en anderen, en dienen als de basis voor jouw boodschap aan de wereld.

Het resultaat van deze oefening?

  • je kan in twee zinnen kort en krachtig uitleggen wie je bent en wat je doet (wat ook meteen aanspreekt bij je volger of klant)
  • je kan voor elk cluster, categorie of stap uit je nieuwe framework aangeven:
  • wat de stap inhoudt
  • wat de grootste pijn is die jouw klant in deze stap ervaart
  • wat het cruciale inzicht is wat je volger of klant mist
  • welke tools jij inzet om hem daarbij te helpen
  • wat de impact is als hij deze stap onder de knie krijgt
  • wat het meetbare resultaat daarvan is
  • List Element

Een diepgaand begrip van jouw expertise, een duidelijk gedefinieerd framework en een krachtige boodschap die resoneert met jouw publiek. Deze oefening vormt de eerste stap op jouw reis naar het creëren van een onderscheidend framework dat jouw unieke stem weerspiegelt en jouw waarde op een authentieke en impactvolle manier communiceert.

Ik ben zeer benieuwd wat jouw bevindingen zijn van deze oefening. Wat heeft het jouw gebracht? Of heb je misschien nog vragen? Laat het me weten en stuur een mailtje naar roel@skillz-online.com.

opdracht

opdracht 01: de brainstorm sessie


Pak een stapel post-it notes, vul ze met al je ideeën en gedachten, ga helemaal los, en plak ze allemaal op de muur. Groepeer ze vervolgens in minimaal 3 en maximaal 6 groepen. Dit is de basis van je unieke methode, je framework!

opdracht

opdracht 02: doe een probleem analyse


Maak een lijstje met alle problemen die je kan bedenken voor je klant. Verdeel ze over de categorieën die je in de vorige opdracht gevonden hebt. Verwoord ze in de exacte woorden van je klant!

opdracht

opdracht 03: jouw missie in 2 korte zinnen


Formuleer nu met dit nieuwe plan je missie in 2 korte en krachtige zinnen. Denk aan het verschil tussen verlangen en impact.

opdracht

opdracht 04: jouw stappen helder verwoord


Werk er aan dat je elke stap concreet kan benoemen volgens bovenstaande checklist.


3 uurs training

lunch & learn

gratis live training

succesvol zichtbaar op social media

3 uur lang samen sparren over jouw vragen

Onder het genot van een hapje en een drankje ben ik 3 uur lang jouw coach, en beantwoord ik al jouw vragen.

ik verklap je mijn geheim binnen 90 minuten

In deze live training, vertel ik je hoe je succesvol zichtbaar kan zijn op social media door het leggen van een emotionele connecite.