fbpx

How to...

Hoe verwerk je klant succes verhalen op je website?

Jij wil de mond-tot-mond reclame fase ontgroeien.

Jij wil je bereik vergroten en mensen aanspreken die jou nog niet kennen.

Jij wil je conversie tijdens je webinars vergroten.

Je wil marktonderzoek doen en jezelf en je bedrijf constant verbeteren.

Wanneer is het belangrijk om klant succesverhalen te plaatsen?

Testimonials,  ofwel klant succes verhalen, vormen hét bewijs dat jouw producten of diensten ook doen wat jij beweert dat ze doen. Het maakt jouw klant veel sneller nieuwsgierig en enthousiast.

Als ondernemer wil je graag laten zien dat je een missie hebt, een passie. Een succesvol ondernemer weet ook dat hij niet meteen producten of diensten moet willen verkopen. Je maakt eerst verbinding met je klant. Je wekt nieuwsgierigheid met social media, je wekt vertrouwen met e-mailmarketing. Dat is een proces waar je klant in gaat. Wanneer jij gratis en laagdrempelig je kennis deelt, worden steeds meer mensen enthousiast en misschien zelfs wel een trouwe fan van je.


Op een gegeven moment wil je natuurlijk maar wat graag jouw klant een stap verder helpen. Je kan dan een geweldige webinar houden, of je verkoop skills aanscherpen, maar dat heeft niet altijd het gewenste effect. Wat enorm goed werkt, is dat je klant zijn succesverhaal deelt. Jouw klant is een onafhankelijk en neutraal persoon, die ooit een pijn had die jij hebt opgelost. Niets werkt zo goed als dat een neutraal persoon aangeeft dat hetgeen jij verkondigt op social media en via e-mailmarketing, ook echt werkt! Het zal jouw klant triggeren om dezelfde groei te willen doormaken.


Ga dus aan de slag met het verzamelen van testimonials. Een video testimonial werkt het beste. Maar niet elke klant zal dat aandurven. Een goed alternatief is een geschreven testimonial. Vermeld er altijd een naam en foto bij. Dat werkt het beste.

Aandachtspunten

stap 01 - stel vragen aan je klant

Wanneer jij je klant alleen maar vraagt om een testimonial, is de kans groot dat je klant zegt : "het was fijn" of "ik heb er veel aan gehad". Dat doet op zich vrij weinig voor jou als ondernemer. Stel je klant daarom een aantal vragen. Bij het vragen naar een testimonial, kun je de volgende vragen stellen:

  • Waarom ben je aan deze training begonnen ?
  • Wat mij aansprak in deze training is... (vul het grootste inzicht in wat je tijdens deze training gekregen hebt)
  • Door... (iets wat wij heel goed doen) hielp de trainer mij om (noem een specifiek of meetbaar resultaat wat veel voor jou betekend heeft)

stap 02 - verwerk de antwoorden tot een lopend verhaal

Met de antwoorden die hij geeft, schrijf je zelf een passend verhaal. Uit deze tekst haal je een titel, die je boven de testimonial plaatst. 

stap 03 - gebruik altijd een foto

Testimonials die voorzien zijn van een foto, werken beter. Ik vraag dan ook altijd om toestemming om de foto van mijn klant te gebruiken. Wanneer ze dat niet willen, gebruik ik een fictieve naam en een fictieve foto.

stap 04 - denk na over waar je de testimonial wil plaatsen

Thrive Ovation is een geweldige tool. Het is één grote vergaarbak met testimonials die je overal, op elke pagina kan plaatsen. Ik tag daarom mijn testimonials. Alle testimonials met de tag "algemeen", plaats ik op de homepage. Alle testimonials met een specifiekere tag, plaats ik op een workshop pagina, een webinar pagina, enz. Alle testimonials worden dus centraal beheerd. Het overzicht op de betreffende pagina plaats je maar één keer. Dat bespaart veel tijd!

stap 05 - vraag een video testimonial aan je klant

Wat je naast een geschreven testimonial kan doen, is het maken van een video testimonial van je klant. Dat werkt nog beter!


direct aan de slag


Thrive Ovation is een plugin waarmee je op één centrale plek je testimonials beheert. Op elke denkbare pagina kun je met de tags een specifieke doorsnede maken. Daarnaast biedt het een manier om testimonials te verwerken die de klant zelf invult op je website. Dit bespaart je echt heel veel tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je dat ik persoonlijk even met je meekijk?

Heb je nog vragen over het gebruik van Thrive Leads, of wil het even niet lukken? Wanneer je met de onderstaande knop een afspraak maakt in mijn agenda, kijk ik graag even 30 minuten met je mee.