fbpx

je hebt interesse in 'doelgroep analyse'

je ontvangt morgen al de eerste mail met praktische tips en inzichten rondom dit onderwerp

Waarom is doelgroepanalyse zo belangrijk?

Doelgroepanalyse is de sleutel tot het begrijpen van je klanten op een dieper niveau en het verbeteren van de effectiviteit van je marketinginspanningen. Door de behoeften, interesses en gedragingen van je doelgroep grondig te analyseren, kun je waardevolle inzichten verkrijgen die je helpen bij het nemen van strategische beslissingen en het ontwikkelen van gerichte marketingcampagnes. Hier zijn een aantal redenen waarom doelgroepanalyse van onschatbare waarde is:

  • Betere klantgerichtheid: Doelgroepanalyse stelt je in staat om je klanten beter te begrijpen, wat resulteert in een meer gerichte en relevante benadering. Je kunt je marketingboodschappen, productaanbod en diensten afstemmen op de specifieke behoeften en interesses van je doelgroep.
  • Hogere conversieratio's: Door je te richten op de juiste doelgroep met de juiste boodschap, kun je de kans op conversie vergroten. Doelgroepanalyse helpt je om te identificeren welke kenmerken en motivaties je doelgroep heeft, zodat je effectievere oproepen tot actie kunt creëren en betere resultaten kunt behalen.
  • Concurrentievoordeel: Het begrijpen van je doelgroep geeft je een concurrentievoordeel. Door inzicht te krijgen in wat je doelgroep nodig heeft en hoe je daarop kunt inspelen, kun je je onderscheiden van je concurrenten en een sterke positie in de markt innemen.

  • Kostenbesparing: Het richten van je marketinginspanningen op de juiste doelgroep zorgt ervoor dat je je middelen efficiënt kunt inzetten. Je kunt je marketingbudget effectiever besteden en voorkomen dat je tijd, energie en geld verspilt aan het bereiken van een publiek dat niet geïnteresseerd is in wat je te bieden hebt.

Meer bereik, meer interactie én meer betalende klanten door social media beter in te zetten?

het klanten connectie kompas

Winstgevende ondernemers zeggen altijd: wil niet te veel, groei niet te snel, maar doe het in één keer goed, met een goed doordacht plan. Ik heb inmiddels vele klanten en experts gesproken, en de resultaten van mijn marktonderzoek verwerkt in mijn eigen, unieke methode: het klanten connectie kompas. In de webinar leg ik je precies uit welke stappen jij moet nemen om gegarandeerd te zijn van succes.

  • Structuur - Focus, Kwaliteit, Impact. Creëer een doordacht plan om klanten te bereiken en te overtuigen.
  • Story Telling - Raak, Verbind, Verover. Betover je klanten met krachtige verhalen die blijvende impact maken.
  • Stimuleren - Actiegericht. Ervaar, Verleid, Blijf hangen. Zet je klanten aan tot actie en creëer blijvende betrokkenheid.
  • Sturen - Onthul, Verbind, Ondernemersgoud. Leer je volgers kennen, creëer betrokkenheid en geef advies op maat
  • Schaalbaar - Tijdbesparend, Groei, Autonomie. Help meer klanten in minder tijd, op hun eigen tijd en tempo en groei moeiteloos.
  • Succes - Klantgericht, Marktonderzoek, Tevredenheid. Verras je klanten en versterk de band tussen ondernemer en klant.

Wat Roel heel goed doet is, zorgen dat je het proces van jouw klant zeer precies in beeld krijgt. Je volgt zelf de stappen in de training en vervolgens krijg je een persoonlijke feedback video waarin Roel je op een dieper niveau naar je klant laat kijken.

Zo werd voor mij enorm helder in welke fase van haar proces mijn klant zich bevindt, én welke hulp, oftewel welke dienst, ik in deze fase kan aanbieden! Zo staat nu op de planning om een korte training te ontwikkelen, voor wie nog niet aan het intense traject toe is. Hierdoor kan ik uiteindelijk méér vrouwen die opgroeiden met een afwezige ouder helpen! Win-win.

Lieke Michiels van Kessenich

Al vanaf 2016 help ik vele ondernemers om meer impact te maken op social media. In mijn periode in loondienst heb ik van vele methoden en technieken mogen proeven. De meest handige en effectieve tools nam ik mee. Ik startte mijn eigen marktonderzoek, waarin ik vele experts, ondernemers en klanten sprak. Dit resulteerde in mijn eigen unieke aanpak, het klanten connectie kompas.

Mijn ervaring is dat veel coaches en trainers worden beladen met allerlei taken die ze moeten doen en dat ze vaak niet goed weten waar ze moeten beginnen. Met mijn methode, maak ik daar een einde aan, en bied ik je een soort van handboek waar precies in staat wat je wanneer en in welke volgorde moet doen.

Door de juiste stappen in de juiste volgorde te volgen, ben je gegarandeerd van succes!

deze ondernemers gingen je voor

Judith de Pagter
LinkedIn Specialist

Lieke Michiels van Kessenich
Systemisch Coach

Debby Eekman
Lean & Scrum Trainer

Danielle Tebbens
Loopbaan Coach

Fabien Schiereck
Veranderaars- & Team Coach