fbpx

Slim, Snel & Simpel Online


Wanneer jouw bedrijf schaalbaar genoeg is, kun je meer mensen in minder tijd helpen. Meer omzet en meer kwaliteit in een handomdraai. Hoe schaalbaar is jouw bedrijf?

wil jij jouw klant graag tot drie keer meer waarde bieden, terwijl het jou enkel zo veel tijd kost?


Het heeft geen zin meer om te wachten. Het is niet de vraag OF je als ondernemer online gaat, maar WANNEER. Ik spreek veel ondernemers die zeggen dat ze wel nog even gaan wachten totdat ze actie ondernemen. Wachten tot het moment dat alles weer wordt zoals het was. Maar weet je? Ondernemen wordt nooit meer zoals het was.


De markt, maar ook onze klant verandert, en dat is al een tijdje zo. Onze klanten zijn er inmiddels gewend aan geraakt dat ze vanuit hun luie stoel een oplossing kunnen zoeken voor hun probleem. Die klant gaat de deur gewoon niet meer uit. Als jij als ondernemer gaat wachten totdat je het offline ondernemen weer kan oppakken, mis je de boot. Je zal dus op een nieuwe, frisse manier naar je bedrijf moeten kijken. De slimme ondernemer die inspeelt op de veranderende markt, en als het ware meedanst met zijn klant (en zijn steeds veranderende behoeften), heeft goud in handen.


Wanneer je online gaat, kijk je ook naar hoe schaalbaar jouw bedrijf is. Je hebt al een goede website, je bent al bezig met social media en je weet hoe je het vertrouwen wint van je klant met behulp van e-mailmarketing. Via je uitingen schets je al het gat in het verhaal van je klant, dat hij van alles nodig heeft, maar waar je klant niet van op de hoogte is. Dat wekt al enorm veel nieuwsgierigheid en enthousiasme, maar je klant krijgt ook steeds meer vertrouwen in jou. Jij bent als ondernemer goed zichtbaar en jouw klant onthoudt je, neem jou mee in zijn hoofd. Als de tijd rijp is, zal hij veel eerder aan jou denken dan aan iemand die hij niet kent en via google moet opzoeken.


Maar is jouw bedrijf klaar voor een explosieve groei? Wat gebeurt er als er opeens 30 klanten zich tegelijkertijd aanmelden? Kun je dat dan aan? Het is nu belangrijk om de puntjes op de i te zetten. Om ook verwachtingen te stellen aan jouw klant. Jij filtert de serieuze klanten uit je doelgroep en biedt hun bijvoorbeeld een groepstraining aan. Je kunt immers met een groepstraining veel meer mensen helpen in veel minder tijd. Die groepstraining doe je deels online in een groep, wellicht deels offline, 1-op-1. Die groepstraining breid je uit met online zelfstudie modulen. Deels is je klant aan het werk, zonder jou, deels is hij onderdeel van de groep, waar jij jouw kennis deelt. Zo geef je tot drie keer zoveel waarde, terwijl het jou enkel zoveel tijd kost.


De minder serieuze klant inspireer je door hem een basistraining aan te bieden. Misschien dat die klant daar blijft hangen, tot op het moment dat hij klaar is om de volgende stap te zetten en op dat moment wél verandert in een serieuze klant. Door hem eerst een basistraining aan te bieden, verhoog jij de kwaliteit van je trainingen. In de training waarin jij echt "to the point" komt, spring je meteen in het diepe.


Voor de serieuze, ambitieuze ondernemer is er dus echt van alles mogelijk! Ben jij klaar voor een explosieve groei?"Verdriedubbel je waarde en de kwaliteit die jij jouw klant geeft, door je huidige training uit te breiden met een basis training of diverse zelfstudie modulen. Je geeft nog meer waarde, terwijl het jou geen extra tijd kost."

herken je dit ?


je zit vol, je kan absoluut niet meer groeien

Niets is minder waar. Als je het gevoel hebt dat je tot over je oren in het werk zit, is dit een duidelijk signaal dat je klaar bent voor de volgende stap: meer mensen helpen in minder tijd.

te veel techniek maakt jou enorm onrustig

Er komt best wel wat aan techniek kijken als je goed en effectief online wil gaan. Tegelijkertijd wil je zo snel mogelijk je eerste online omzet behalen. Jij kan alleen die groei maken waar je zo van droomt, door je te concentreren op waar je goed in bent. Alles waar me minder goed in bent, besteed je uit, zodat je in no time het droomresultaat bereikt waar je zo van droomt.

je product aanbod is nog niet 'future proof'

Je hebt een geweldig product aanbod staan, maar het is nog niet future proof. Het is niet alleen de vraag of je grote groepen klanten kan of wil helpen, maar ook hoe je dat aanpakt, zonder dat je zelf ten onder gaat. De mogelijkheden zijn echt legio!

je vindt online niet echt iets voor jou, je bent offline op je best

Jij denkt misschien nog niet online, maar je klant doet dat absoluut wel. Verder is het niet of/of, maar en/en. Een slimme ondernemer combineert beide werelden. Hoe serieuzer de klant, hoe meer je offline werkt. Andersom kan ook: hoe minder serieus je klant, hoe meer je online werkt.

te veel dingen die je moet doen, in te weinig tijd

Je staat op het punt om door dat groeiplafond te knallen wat je nu nog zo tegen houdt. Door op een slimme manier naar je huidige processen te kijken en waar de winst zit voor jou, creëeren we meer tijd en meer ruimte. Met die tijd en ruimte ben je in staat om nog meer klanten te helpen.

HOE GAAN WIJ TE WERK?


zonder plan ben je geen ondernemer


Een succesvolle leeromgeving begint met een goed plan. Met een leeromgeving focus jij je op het gehele plan, waarmee je niet alleen de aandacht van je klanten trekt, maar waarmee je ook diezelfde aandacht vastblijft houden. Je klant moet echt gaan denken: "Wat the f*ck, wie ben jij en waar ben je al die tijd geweest?!". Wij maken een plan, doordat we kijken naar het gat in het verhaal van je klant. Met het juiste product aanbod bieden we in eerste instantie gratis en laagdrempelige producten aan die precies aansluiten bij de verwachtingen van de klant. Maar naar mate de klant serieuzer wordt, hebben we natuurlijk ook hele trajecten of grotere producten staan, waarmee jouw klant nog vele grotere stappen kan zetten. Voor ieder wat wils.

jouw klant heeft hoge verwachtingen van jou...


Een online leeromgeving gaat in eerste instantie niet eens om het draaien van omzet. Een goede ondernemer wekt eerst het vertrouwen van zijn klant. Bij elke stap, klein of groot, denk je concreet na wat het jouw klant concreet oplevert. Jij denkt in termen van minimale kwaliteit die je wil leveren. Je geeft duidelijk aan dat jouw klant hoge verwachtingen van je mag hebben en jij leeft ernaar om die verwachtingen na te komen. Je blaast je klant uit zijn stoel doordat jij je als geen ander goed kan verplaatsen in de beleving van jouw klant. Jouw klant is geen nummertje, maar iemand die een probleem heeft dat jij kan oplossen. Dat oplossen doe je op verschillende manieren, op de manier die het beste past bij die ene specifieke klant.

...maar jij hebt ook hoge verwachtingen van jouw klant


Jij gaat voor kwaliteit. Daarom denk jij in trajecten en heb je ook nagedacht over de verschillende soorten klanten die je aantrekt. Jij hebt ook verwachtingen van jouw klant, niet iedereen is jouw klant. Jij kan als geen ander inschatten hoe serieus jouw klant is om zijn probleem op te lossen. Op basis van zijn al bestaande kennis en ervaring schat jij in welk product het beste bij hem past. Daarin pak jij je expert status en neem jij als ondernemer die keuze. Maar serieuze klant of niet, je hebt ook voldoende materiaal voor de klant die minder serieus is of die nog bijna alles moet leren. Of voor de klachten die op de wachtlijst staan en die toch alvast iets willen doen. Door minimale eisen te stellen aan jouw klant, waarborg jij de kwaliteit van je diensten.

jij plant je omzet, het over komt je niet


Doordat je een heel scala aan producten hebt staan, weet jij als geen ander dat jij je omzet kan plannen. Het overkomt je niet. Je maakt plannen, diverse plannen, om verdeeld over het jaar diverse soorten klanten aan te trekken. Doordat jij een 'hell yeah' product aanbod hebt, werk je niet alleen met trainingen, maar ook met groepstrajecten, challenges, trainingsdagen, webinars en workshops. Jij zet ze strategisch in om je doelen te bereiken. Bij elke mogelijke route die jouw klant kan volgen, heb je nagedacht over een waardevol vervolg. Jij hebt een onweerstaanbaar productaanbod!

"Ondernemen wordt nooit meer zoals het was. De slimme ondernemer weet als geen ander dat hij goud in handen heeft, wanneer hij offline met online combineert. Dat kan alleen als hij op een nieuwe, compleet andere manier naar zijn bedrijf kan kijken."

VOOR WIE IS DIT PRODUCT?


Als je een ondernemer bent, wil dat nog niet zeggen dat je een online ondernemer bent. Een online ondernemer weet dat niets zo snel verandert als de technologische ontwikkelingen en het gedrag van jouw potentiële klant.


Jij bedrijf is jouw kindje en gaat je nauw aan het hart, maar je weet ook dat dingen moeten veranderen en dat je bedrijf met je mee moet groeien. Je deinst er dan ook niet voor terug om de strategie en de opzet van je training te herzien als dat nodig is.


Je hebt misschien tot nu toe alles offline gedaan. Jij streeft ernaar om verbinding te maken met jouw klant, maar je realiseert je ook dat dit offline steeds moeilijker zal gaan. Je weet dat je online ook verbinding kan maken, het werkt alleen anders.


Door online en offline te combineren hoop je een duidelijke filtering aan te kunnen brengen in jouw klantenstroom. Online ben je bezig om de grootste groep potentiële klanten enthousiast en euforisch te maken. Daar ontstaan jouw trouwe fans. Offline ben je bezig met die klanten die jou het meeste energie geven en lever je top waarde.

Met andere woorden, dit product is het ideale product voor jou wanneer:

  • je weet dat offline ondernemen niet meer voldoende is om succesvol te kunnen zijn en blijven
  • je jouw klantenstroom wil filteren, dus meer inzicht wil krijgen in die klant die nog startend is en alles moet leren, maar ook die klant wil helpen die wel degelijk serieus is en veel meer van je verwacht
  • je wil leren dat je omzet kan plannen, in plaats van dat het je overkomt
  • je de kwaliteit van je diensten wil verhogen, door minder serieuze klanten, of klanten op je wachtlijst, eerst een basistraining te laten doen
  • je de kwaliteit nog verder wil verhogen door naast de intensieve begeleiding die je doet, ook zelfstudie modulen wil aanbieden

deze artikelen helpen ook !


Slim, Snel & Simpel Online

wil jij jouw klant graag tot drie keer meer waarde bieden, terwijl

wat zeggen anderen over dit product?


Roel is meer dan een E-learning specialist!

Mijn grootste wens was om een online leeromgeving te bouwen, maar wat mij tegen hield was de angst voor de techniek. Maar ook de chaos, omdat ik niet wist hoe en waar te beginnen. Roel heeft in overzichtelijke stappen mij meegenomen door eerst een basisplan te maken met strategieën die het fundament van mijn bedrijf vormen. Een ontzettend belangrijke stap die zeker niet vergeten mag worden. De structuur, de helderheid en duidelijkheid, maar ook de support en de coaching gaf mij veel rust die ik nodig had. Roel is meer dan een E-learning specialist. Hij mag zich echt tot de business coaches noemen, gericht op online trainingen. Roel is to the point, kritisch en scherp en houd je een liefdevolle confronterende spiegel voor, maar dat zorgt voor de uitdaging. Daarnaast verstaat Roel de cultuur van coaches en therapeuten heel goed. Deze 3 TOP ingrediënten samen zorgen voor een enorme ontwikkeling voor je bedrijf. Maar ook voor je persoonlijke groei. De grootste winst is dat ik nu het spel door heb van ondernemen/marketing en dat maakt het ook leuk. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat ik, ook na het traject, weet wat en hoe ik het moet doen. Zonder dat het technische stuk mij elke keer weer in de weg staat. Het geeft een gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid, opluchting, ook trots op mezelf dat ik deze reis ben aan gegaan. Uiteindelijk heb ik meer gekregen dan ik had verwacht. Voor elke ondernemer die eraan zit te denken om een online leeromgeving te bouwen, ik raad Roel echt van harte aan. Mijn overtuiging en visie is om met mijn bedrijf meer impact te maken op de wereld. Meer mensen helpen, zonder dat het mij extra tijd kost. En hoe sneller, eenvoudiger en efficiënter kan dat, door (ook) online te gaan?

profile-pic
Lianne Bekker
HSP Coach bij Liaroma

Online Marketing naar een hoger niveau!

Ik heb Roel gevraagd mij te begeleiden bij het maken van een website met webshop en trainingsomgeving. Voor mij was verkoop in een online wereld helemaal nieuw en ik had geen idee hoe je hier invulling aan geeft. Door het volgen van de training en de begeleidingsgesprekken zijn we beide aan het werk gegaan en ben ik heel trots op het eindresultaat: De Vitalityacademy.nl. Roel nam me mee in het uitdiepen in doelgroepen en uitsplitsen van producten met concrete voorbeelden waardoor ik heel makkelijk zelf op ideeën kwam en zo stap voor stap mijn eigen ideeën digitaal vorm heb kunnen geven in een helder verhaal en een duidelijk structuur. En alles werkt met allerlei plug-ins en zo...;-) Inmiddels ben ik behoorlijk thuisgeraakt door het gehele proces in het bijhouden en aanpassen van mijn nieuwe website. Ik had niet gedacht dat ik dat zou kunnen! Veel dank Roel, ook voor de begeleiding van mijn tweede website voor organisaties; Vitality-works.nl. Als je op zoek bent naar iemand die je onlinemarketing op een hoger niveau kan brengen, dan is Roel de aangewezen persoon!

wat gaan we doen?


EEN STERK SIGNAAL MET EEN BASISPLAN


01

4 sessies

Ik begin nooit aan iets zonder plan. Met het basisplan verscherpen we jouw signaal en blazen we jouw klant uit zijn stoel!

DE PRODUCT LADDER


1 sessie

02

Wanneer jij het basisplan af hebt, stellen we samen de product ladder op. Dit geeft jouw inzicht in de klantreis en wat daarvoor nodig is.

een eigen online webshop


1 sessie

03

Ik maak een online webshop voor je met de producten die erbij horen. Jij schrijft de teksten en maakt de video's. Ik kijk naar het betalingssysteem en jouw product.

afgeschermde trainingen


1 sessie

04

Ik maak de training voor je, ik beveilig de training zodat alleen klanten erin kunnen die ook echt betaald hebben.

begeleiden van de klant


05

1 sessies

Samen bepalen we wat het gemiddelde leertempo is van jouw potentiële klant, en hoe je de training beschikbaar wil stellen. In één keer, of stap voor stap in delen, via de mail begeleid.

toegang voor trainingen


1 sessie

06

We kijken of je trainingen voor een hele groep klanten in één keer beschikbaar wil stellen. Dit is vooral handig als bedrijven je training kopen en een hele afdeling in een keer toegang moet krijgen tot jouw training.

AUTOMATISEREN COACHING CALL


1 sessie

07

Tijd en energie is je kostbaarste goed. Ik help je met het automatiseren van het proces rondom afspraken maken, zodat je meer tijd over houdt voor dingen die écht belangrijk zijn.

EEN NIEUWE WEGGEVER


1 sessie

08

Ik laat je zien hoe je e-mailadressen verzamelt, maar ook hoe een nieuwe weggever uiteindelijk tot meer verkopen leidt.

JIJ EN JE WERKWIJZE


1 sessie

09

Het is belangrijk dat jouw klant jou en je werkwijze leert kennen. Ik geef je een waardevolle tool om jou klant in dit proces te voorzien van advies op maat, zonder dat je er zelf tussen zit.

LAAGDREMPELIG PRODUCT


1 sessie

10

Met een laagdrempelig product laat je zien wat je klant nog niet weet, maar absoluut wel nodig heeft. Wanneer jouw klant jouw materiaal heeft geproefd, snakt hij naar meer.

SEGMENTEREN EN FILTEREN


1 sessie

11

Binnen e-mailmarketing gaan we meten wat de behoefte is van jouw klant. We gaan dus in kaart brengen hoe serieus jouw klant is, zodat jij het perfecte aanbod kan doen.

TRAJECTEN EN PRODUCTEN


1 sessie

12

Omdat we inmiddels precies weten waar jouw klant behoefte aan heeft, bieden we hem het juiste product of traject aan. Op die manier krijgt jouw klant precies wat hij nodig heeft.

WINSTGEVENDE WEBINARS


1 sessie

13

We streven ernaar om je mailinglijst zo snel mogelijk te laten groeien. Een uitstekend middel daarvoor is een webinar. Je krijgt van mij een funnel die dit perfect ondersteunt.

gratis instructievideo's

hoe beheer je jouw eigen leeromgeving?


Ik neem je alle techniek uit handen. Jij hoeft alleen maar die dingen te doen waar je goed in bent. Ik heb het wil immers al voor je uitgevonden! Na afloop ben je in staat om alle noodzakelijke handelingen, die je regelmatig doet, zelf uit te voeren. Je krijgt van mij een cursus, waarin ik je leer hoe je jouw leeromgeving zelf kan bijhouden. Zo behoud je ten alle tijden zelf de controle. Geen abonnementen, geen maandelijkse kosten, maar wel de volledige controle.

twijfel je nog of deze dienst wel bij je past ?


Twijfel je nog of deze dienst wel bij je past of wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke situatie ? Ik bied je een gratis adviesgesprek aan. Voordat we elkaar zien wil ik je dan vragen om een aantal vragen te beantwoorden zodat ik mijn huiswerk kan doen. Op die manier zal ons gesprek ook echt van waarde zijn !

Je kan alvast een afspraak maken en de vragen invullen met de onderstaande knop.