fbpx

roel@skillz-online.com

+31 6 4220 4960

winstgevende funnelstrategie

dag 1: het strategisch plan

Achter alles wat ik doe zit een goed doordacht plan. Voordat we funnels gaan bouwen in MailBlue staan we dus kort even stil bij hoe dat plan er uit ziet, wat je op social media gaat delen, en wat je dan via MailBlue gaat doen.


alleen met een goed doordacht strategisch plan zul je ook de klant die jou nog niet kent kunnen overtuigen dat het noodzaak is om in actie te komen


Vandaag behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Dat je als ondernemer zijnde niet meer volledig afhankelijk kan zijn van mond tot mond reclame (de oude manier van ondernemen). 
 • Dat je bedrijf is als een drijvende ijsberg in de zee, jij focust je nu met name op het actieve deel van je bedrijf, dat deel wat zichtbaar boven de waterspiegel uit stijgt.
 • Dat het actieve deel van je bedrijf de intensieve begeleiding is, waarmee jij je klanten 1-op-1 of in groepen begeleid.
 • Dat na verloop van tijd mond tot mond reclame stagneert, omdat iedereen al weet wie je bent en wat je doet.
 • Dat je dan je bereik zal moeten vergroten van een lokaal of regionaal bereik naar een meer landelijk bereik
 • Dat als je een meer landelijk bereik krijgt, je ook een ander soort klant aantrekt: de klant die jou nog niet kent en ervan overtuigd is dat hij slechts een klein probleem heeft
 • Dat er een kloof ontstaan is tussen jou en die onbekende klant: jij wil een traject verkopen, terwijl jouw klant op zoek is naar een eenvoudige oplossing voor een eenvoudig probleem en de noodzaak van een traject nog niet in ziet
 • Dat je die klant moet wakkerschudden met een wakkerschud moment. Jij mag die klant op een liefdevolle manier gaan confronteren en shockeren, zodat hij op het puntje van zijn stoel zit en sneller in actie komt.
 • Dat je om die klant te kunnen wakkerschudden bekend moet zijn met de 6 klantfasen waar die klant in terecht komt als je hem gaat wakker schudden
 • Dat wakker schud momenten echt voor het oprapen liggen en dat jij ze alleen nog niet ziet
 • Dat waar jouw klant op binnenkomt bijna nooit is wat hij nodig heeft
 • Hoe je wakkerschud of confrontatie berichten maakt

opdracht

opdracht 01: ga in gesprek met jouw klant


Jouw wakkerschud moment ligt echt voor het oprapen. Op het moment dat jouw klant aangeeft wat hij moeilijk of zwaar vind, denk jij ongetwijfeld "ja, maar dat is toch logisch dat jij dit ervaart want je mist nog..."


Ga in gesprek met jouw klant en haal er de wakkerschud momenten uit. Noteer ze in het werkboek.

opdracht

opdracht 02: definieer de 3 meest belangrijke wakkerschud momenten


Kijk naar het groeiproces van je klant en haal daar de drie meest belangrijke wakkerschud momenten uit. 


Vind je dit nog moeilijk? Beluister dan mijn podcast waarin ik je laat zien dat deze momenten echt voor het oprapen liggen!

opdracht

opdracht 03: maak een wakker schud post


Plaats op je meest belangrijke medium (LinkedIn?) een wakkerschud post. Neem je meest belangrijke wakkerschud moment en doe je best om je klanten wakker te schudden. Geef ze een inzicht wat ze missen.


Vergeet niet om me te taggen in je post, ik zal er dan op reageren en je later input geven.


Denk eens na, welk inzicht kun jij je klant geven? Vertel alvast dat je binnenkort met een nieuwe leuke download komt om je klant te helpen met dit wakkerschud moment.