fbpx

praktische opdracht

De ondergrens

Leer om je ondergrens te bepalen en effectief "nee" te zeggen tegen klanten die niet passen bij je programma. In deze opdracht ontdek je hoe je kwaliteit kunt waarborgen door te selecteren welke klanten echt baat zullen hebben bij jouw intensieve begeleiding. Je leert de criteria voor je ondergrens vast te stellen en hoe je klanten kunt begeleiden naar alternatieve oplossingen wanneer ze nog niet klaar zijn voor je programma. Bereid je voor om jouw impact te vergroten door gerichte en effectieve samenwerkingen aan te gaan.

In deze opdracht leer je essentiële strategieën om je ondergrens te bepalen en effectief "ja" of "nee" te zeggen tegen potentiële klanten voor je intensieve begeleidingsprogramma. Ontdek hoe je kwaliteit kunt waarborgen door te selecteren welke klanten echt baat zullen hebben bij jouw programma en hoe je anderen kunt begeleiden naar alternatieve, passieve begeleidingsopties.

Tijdens deze training leer je:

01

Identificatie van Ideale Klanten

Leer hoe je een duidelijk profiel van je ideale klant kunt opstellen, inclusief demografische kenmerken, behoeften en doelen. Ontwikkel criteria om te bepalen welke klanten het meest geschikt zijn voor je intensieve begeleidingsprogramma.

02

Ondergrens Definiëren

Ontdek hoe je je ondergrens kunt bepalen door te definiëren welke klanten in aanmerking komen voor je intensieve begeleiding. Leer welke criteria je kunt gebruiken om te beslissen of een klant al dan niet geschikt is voor je programma.

03

Wanneer 'JA' zeggen?

Leer welke signalen aangeven dat een potentiële klant goed past bij je programma. Identificeer de belangrijkste factoren die aangeven dat je "ja" moet zeggen en hoe je deze klanten effectief kunt begeleiden.

04

Wanneer 'NEE' zegggen?

Ontwikkel een helder begrip van wanneer je "nee" moet zeggen tegen een potentiële klant. Leer de rode vlaggen herkennen die aangeven dat een klant niet voldoet aan je ondergrens en hoe je deze situaties kunt aanpakken.

05

Alternatieven aanbieden

Leer hoe je alternatieve, passieve begeleidingsmogelijkheden kunt aanbieden aan klanten die niet geschikt zijn voor je intensieve programma. Ontwikkel methoden om deze klanten op een andere manier te ondersteunen en te begeleiden.

Na deze training ben je in staat om met vertrouwen je ondergrens te hanteren, wat zal resulteren in een betere kwaliteit van je begeleiding en tevreden klanten die echt profiteren van je expertise.

opdracht 01: definieer je eigen ondergrens

Volg de bovenstaande stappen en beschrijf je eigen ondergrens.

NOTE: Het helpt soms om te kijken van welke klanten jij blij wordt en wat het maakt dat je er blij van wordt. Zet die punten juist op een rij en vorm er je ondergrens mee.


3 uurs training

lunch & learn

gratis live training

succesvol zichtbaar op social media

3 uur lang samen sparren over jouw vragen

Onder het genot van een hapje en een drankje ben ik 3 uur lang jouw coach, en beantwoord ik al jouw vragen.

ik verklap je mijn geheim binnen 90 minuten

In deze live training, vertel ik je hoe je succesvol zichtbaar kan zijn op social media door het leggen van een emotionele connecite.