fbpx

roel@skillz-online.com

+31 6 4220 4960

gouden tip 08

Geef je klant geen keuze

Ik hoop dat je nu inmiddels door hebt, dat je elke webinar op twee manieren kan geven. De presentatie is hetzelfde, maar het verhaal er achter is anders. Je vertelt een verhaal waarvan jij (als enige) weet dat er gaten in zitten, dingen die je klant mist.


Hoe meer keuze jij je klant geeft, hoe sneller hij afhaakt. Een onweerstaanbaar aanbod kent maar één keuze, eventueel aangesterkt met een waardevolle bonus.


Ik vond het lange tijd echt moeilijk wat ik nu moest aanbieden tijdens een webinar. Ik begon met het aanbieden van een gratis adviesgesprek. Dat ging hem dus niet worden. Daarna begon ik met een videoreeks, dat liep wel beter, maar dat was het hem nog steeds niet. Ook wist ik niet zo goed wat ik nu voor wie moest aanbieden. Ik merkte al snel dat er beginnende en gevorderde klanten zijn. Ik wilde voor beiden een geweldig aanbod doen. Want zo zo de omzet immers toch stijgen ? Niet dus.

Ik hoop dat je nu inmiddels door hebt, dat je elke webinar op twee manieren kan geven. De presentatie is hetzelfde, maar het verhaal er achter is anders. Je vertelt een verhaal waarvan jij (als enige) weet dat er gaten in zitten, dingen die je klant mist. Door de juiste vragen te stellen in de interactie van je webinar, kom je nog meer te weten over je klant en wat hij nog laat liggen (de gaten). Deze gaten zijn voor een startende ondernemer anders dan voor een gevorderde ondernemer.

Op een gegeven moment moet je een keuze maken. Wat ga je aanbieden ? Wat wordt jouw onweerstaanbaar aanbod ? Dat doe je vlak voor je webinar, eventueel met de input van je potentiële klant. Je zou in het ergste geval het nog tijdens de webinar kunnen veranderen, doordat je twee aanbiedingen kan laten zien in je webinar, waarvan je er uiteindelijk maar één kiest.

Valt er dan altijd iemand buiten de boot ? Nee... als je het aanbod doet voor je startende klant, biedt je, voor de mensen die echt serieus aan de slag willen, de kans aan om hun naam, telefoonnummer en e-mailadres achter te laten in de chat. Dan neem je buiten de webinar contact met ze op, om ze uit te leggen wat de overige mogelijkheden zijn. Grote kans dat je op die manier een nog groter traject verkoopt !

Op die manier heb ik tijdens mijn laatste webinar zowel het kleine product verkocht, als uiteindelijk via het gratis adviesgesprek, maar liefst 3 grote trajecten. Als je voldoende aandacht besteed aan de opvolging, haal je er een geweldige omzet uit.

Wat je wel kan doen is het toevoegen van een bonus. Die bonus bevat nog meer waardevolle informatie, buiten het onderwerp om wat je in je webinar behandeld hebt. Die bonus krijgen ze er gratis bij als de binnen 24 uur beslissen om op je aanbod in te gaan. Wat ook kan is dat je een pilot voor je nieuwe training inzet, waar er plaats is voor maximaal 10 personen. Als ze snel reageren, hebben zij ook een plekje in deze waardevolle pilot ! Maar vol = vol.

Ik wil je dus uitnodigen om eens goed na te denken over je aanbod en wat je gaat aanbieden. Zowel voor de starter als voor de gevorderde klant !

PS: wist je al dat ik ook regelmatig kennis deel op facebookinstagram en YouTube? Volg me ook op deze kanalen als je er klaar voor bent om van je business een succesvolle online onderneming te maken. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.

Heel veel succes !!