fbpx

roel@skillz-online.com

+31 6 4220 4960

gouden tip 05

Laat je expert status zien

Het is natuurlijk altijd belangrijk om te vertellen wie je bent en waar je vandaan komt. Zonder te weten wie jij bent, kan er geen vertrouwen zijn. Zonder vertrouwen komt er ook geen omzet. Dus laat vooral zien wie je bent en waar je voor staat.


Je expert status pakken is iets waar je constant mee bezig bent. Vertel daarbij niet complete verhalen over jezelf, maar ga constant na op welke pijn je inspeelt en wat je klant er aan heeft. Dan ben je pas echt een expert.


Het is natuurlijk altijd belangrijk om te vertellen wie je bent en waar je vandaan komt. Zonder te weten wie jij bent, kan er geen vertrouwen zijn. Zonder vertrouwen komt er ook geen omzet. Dus laat vooral zien wie je bent en waar je voor staat. Maak er alleen geen levensverhaal van.Ik zie veel collega’s de gehele webinar vullen met hun levensverhaal. Vervolgens zijn ze verbaasd dat de opkomst niet zo hoog was, of dat er veel bekenden uit het mond-tot-mond reclame circuit aanwezig waren tijdens de webinar. Dat is dan ook niet zo gek.

Maar weet je ? Ook bekenden haken af nadat zetwee keer je levensverhaal hebben gehoord. Doseer dus je eigen verhaal, maar maakt het wel krachtig. Hoe doe je dat dan ? Je laat natuurlijk zien dat je ooit hetzelfde probleem had als het probleem dat je klant nu heeft. Laat vooral zien dat jij ook maar een mens bent en dat je ook ooit zodanig aan het worstelen was, dat jij je echt af vroeg of het ooit nog wel goed zou komen.

Maar op een gegeven moment zag je op eens het licht. Je kreeg opeens een bepaald inzicht en besloot toen om hard te werken om dat idee uit te werken. Dat idee leidde tot tools en technieken die je binnen je bedrijf ging toepassen. Door dat je veelvuldig om feedback vroeg heb je die tools en technieken kunnen optimaliseren. Laat je klant zien dat hij hetzelfde resultaat kan bereiken door jouw tools en techieken te volgen.

Vervolgens laat je zien dat die tools en technieken ook echt werken door de ervaring van je klanten te delen. Het verzamelen van testimonials of ervaringen van je klant zijn net zo belangrijk. Dit is het daadwerkelijke bewijs dat hetgeen jij ze leert ook echt werkt.