fbpx

roel@skillz-online.com

+31 6 4220 4960

gouden tip 03

Betrek je klant bij het ontwikkelen van je webinar

Ik ben een hele tijd lang zo gefrustreerd geweest. Ik had me helemaal verdiept in mijn klant, zijn pijn in kaart gebracht, en toch haakte mensen af tijdens mijn webinars. Wat deed ik verkeerd ?


Ook wanneer jij je volledig richt op je ideale klant, kun je er met je webinar flink naast zitten. Sommige klanten zijn nog zo groen als gras, andere bereiken meer jouw expert status. Geef je klanten wat ze verwachten, anders haken ze tijdens de webinar alsnog af.


Ik ben een hele tijd lang zo gefrustreerd geweest. Ik had me helemaal verdiept in mijn klant, zijn pijn in kaart gebracht, en toch haakte mensen af tijdens mijn webinars. Wat deed ik verkeerd ?

Ik vulde nog steeds te veel in voor mijn klant. Ik deed weinig tot niets aan marktonderzoek. Je kan bloggen, filmpjes delen en nog veel meer van zulke zaken, maar het is natuurlijk ook belangrijk om verder te kijken dan dat. Wat ik vergat, is dat ik mijn klanten nog beter kan betrekken in het proces. Ik kan de meest trouwe klanten, die mijn traject hebben aangeschaft, natuurlijk om waardevolle input vragen. Ik kan mensen op mijn nieuwsbrief materiaal toesturen en kijken hoe enthousiast ze het lezen. Maar vooral kan ik het onderscheid maken tussen een startende klant, die alles nog moet leren, en de meer ervaren klant, die al van alles weet.

Vraag bekende en onbekende klanten om hun mening. Dat kan via een nieuwsbrief, of een online test. Laat ze dat voorafgaande aan het webinar alvast bekijken, en je krijgt waardevolle input over jouw klant. Kun je er uit afleiden dat het een beginnende klant is ? Dan focus jij je webinar met name op die klant. Kun je er uit afleiden dat het een gevorderde klant is ? Dan focus jij je webinar met name op de gevorderde klant. In principe kun je van elke webinar twee varianten maken : een "versie voor dummies" en een "versie voor experts". De presentatie zelf kan hetzelfde blijven, je verhaal is alleen anders.

PS: wist je al dat ik ook regelmatig kennis deel op facebookinstagram en YouTube? Volg me ook op deze kanalen als je er klaar voor bent om van je business een succesvolle online onderneming te maken. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.

Heel veel succes !!