fbpx

roel@skillz-online.com

+31 6 4220 4960

gouden tip 02

Bedenk een titel die ook echt aanspreekt

Wanneer je mijn vorige gouden tip goed hebt uitgewerkt, zal het vele malen makkelijker zijn om een pakkende titel te verzinnen. Je doet je ogen dicht en kijkt naar het filmpje wat ik je liet maken.


In die eerste 2 minuten dat jouw potentiële klant jouw uitnodiging voor je webinar bekijkt, heb je maar één kans om zijn nieuwsgierigheid te wekken. Maak daar optimaal gebruik van !

Toen ik mijn eerste gesprek voerde met mijn businesscoach Veronique, nu al jaren geleden, maakte ze een verpletterende indruk. Trots stapte ik haar praktijk binnen en vertelde enthousiast over mijn nieuwe training, met de titel "wordt de beste versie van jezelf". In plaats van een mooie, enthousiaste reactie terug, zweeg ze even. Toen ging ze plat op haar bureau liggen, alsof ze sliep. Ze deed haar ogen open, keek rond en riep. "Word ik hier wakker van, op mijn vrije zaterdag ochtend ?". Ik voelde me even klein worden... maar even later moest ik hard lachen. Want ze had gelijk natuurlijk !

Wanneer je mijn vorige gouden tip goed hebt uitgewerkt, zal het vele malen makkelijker zijn om een pakkende titel te verzinnen. Je doet je ogen dicht en kijkt naar het filmpje wat ik je liet maken. Je gaat op zoek naar zijn diepste pijn. Graag dan ook echt verder. Onder veel pijntjes zitten andere pijntjes verstopt. Onder een "verstoorde werk/privé balans" zit natuurlijk ook weer van alles verstopt. Dingen als "perfectionisme", "faalangst", "hoog verantwoordelijkheidsgevoel", "moeilijk grenzen aan durven geven" en nog veel meer. Ga op zoek naar de diepste pijn van je klant en neem dat als uitgangspunt.

Vervolgens vertaal je die pijn in een verlangen of resultaat. Denk aan een zin die je begint met "Ontdek hoe je..." of "Wat als...". Uit de zin die dan ontstaat kun je vaak een (zeer) pakkende titel verzinnen. Daarmee blaas je jouw klant van zijn stoel af. Hij moet echt denken : "JAAAAA, DIT WIL IK !!". 

Ik geef je nog één extra tip : gebruik altijd een plaatje van jezelf, om je expert status te onderstrepen. Hanteer een witte of zwarte achtergrond, zodat er tekst naast je hoofd op het plaatje geplaatst kan worden. In het plaatje gebruik je een metafoor die het onderwerp van je webinar onderstreept. Bijvoorbeeld dat je in een stressbal knijpt als je webinar over stress gaat. Met het juiste plaatje, wat op zich al een verhaal vertelt, maak je het af en maak ook jij die verpletterende indruk op je klant.

PS: wist je al dat ik ook regelmatig kennis deel op facebookinstagram en YouTube? Volg me ook op deze kanalen als je er klaar voor bent om van je business een succesvolle online onderneming te maken. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.

Heel veel succes !!

PS: het kiezen van een specifieke doelgroep kan je bedrijf een enorme boost geven! Ik heb er een blog over geschreven. Ben je benieuwd wat een ideale klant voor jou kan betekenen ? Lees de blog dan hier >>>.