fbpx

ONLINE TRAINING

Video/Text

Video/Text

Instructies

0% niet gestart

None

ONLINE TRAINING

maak je eigen professionele website met wordpress

door Roel

WordPress is de meest gebruikte tool om je eigen website mee te beheren. Met deze training heb je geen dure krachten meer nodig die het allemaal voor je doen. Het meeste kun je gewoon zelf ! Deze training legt uit hoe je een wordpress website installeert, en hoe je de eerste stappen zet om je website goed in te delen. Het leert jouw alle kneepjes van WordPress en legt uit hoe je ervoor zorgt dat je website voldoet aan de Wet van de Privacy.

Video lesson

Vroeger was het heel complex om je eigen website te maken. Je moest kennis hebben van HTML, je eigen code maken en die uploaden naar een server. Dan was je eigen gemaakte pagina pas zichtbaar voor het publiek. Nu is er Wordpress en heb jij geen enkele technische kennis nodig om je eigen website te maken. In deze video vertel ik je wat Wordpress is en waarom het zo'n fijne tool is om te gebruiken.

Video lesson

Wordpress installeer je binnen 5 minuten ! Dat doe je via het klantenpaneel van je provider.

Video lesson

Het dashboard is het eerste wat je ziet als je inlogt. Je ziet er meteen wat er allemaal gebeurt binnen jouw website. Vooral als je met meerdere beheerders werkt is het super handig !

Video lesson

Nu jij je website aan het vullen bent, wil je niet dat jouw klanten meteen jouw website kunnen zien. Je wilt immers een verpletterende indruk maken met je homepage die helemaal klaar is ! Met de coming soon pagina scherm jij je website nog even af zodat zonder druk op je gemak aan de slag kan. Zonder dat je klanten nu al zien wat je aan het doen bent.

Video lesson

Het thema van je website kun je zien als een reeks templates die over je content heen wordt gelegd. Het bepaalt voor een groot deel hoe jouw website er uit komt te zien. Ik laat je zien hoe je jouw homepage al meteen een ander uiterlijk kan geven !

Video lesson

Pagina's zijn statisch en verander je niet zo vaak. Toch is het belangrijk om de juiste informatie te delen, maar zeker ook op de juiste manier ! Ik laat je zien waar je rekening mee moet houden en hoe je een goede pagina maakt.

Video lesson

Voordat je blogs gaat schrijven is het belangrijk dat je eerst een structuur aanbrengt in het materiaal waarover je blogt. Daarna kun je systematisch gaan bloggen over elk onderwerp wat je in je structuur hebt opgenomen. In deze video laat ik je zien hoe je krachtige blogs maakt en waar je zoal op moet letten.

Video lesson

Voordat je gaat bloggen ga je eerst even brainstormen met post-it notes om structuur aan te brengen. Die structuur voeg je toe aan de categorieën die je later aan je blogs toekent. In deze video laat ik je zien hoe je categorieën en tags gebruikt en beheert.

Video lesson

Jouw website bezoeker leest in eerste instantie niets van wat je schrijft. Hij browst over je pagina heen, bekijkt de kopjes, de subkopjes en de afbeeldingen. Zorg er dus voor dat je jouw blog ook visueel aantrekkelijk maakt, door niet te veel tekst te gebruiken ,maar zeker ook afbeeldingen die relevant zijn voor je content.

Video lesson

Audio, maar vooral videofragmenten converteren tot 1200 keer beter dan tekst. Jouw website bezoeker zal sneller enthousiast raken omdat video gewoon veel laagdrempeliger is. Hij hoeft zich geen moeite te doen door lappen tekst te lezen, maar kan achterover gaan leunen en luisteren naar jouw verhaal. Gebruik dan ook veel video en audio fragmenten op je website !

Video lesson

In de mediabibliotheek kun je naast audio, video en plaatjes ook andere soorten bestanden toevoegen, zoals een PDF voor je weggever. Je kan er alle items bewerken, zodat zoekengines ze beter kunnen indexeren, maar ook bijhouden welke plaatjes niet meer gebruikt worden en verwijderd mogen worden.

Video lesson

Door toe te staan dat jouw website bezoeker een reactie achterlaat op je blog bericht, verandert je website in een community ! Er kunnen hele discussies losbarsten en je klanten kunnen hun enthousiasme weer met jou delen. Wordpress heeft een heel systeem ingebouwd zodat je de controle houdt over deze berichten.

Video lesson

Het thema wat je gebruikt heeft bepaalde plekken gedefinieerd waar jij extra blokjes kan plaatsen met waardevolle informatie (widgets). Zo kun je widgets plaatsen in de footer van je website. Bijvoorbeeld een widget die in 2 zinnen vertelt wat jij doet met jouw bedrijf. Een widget die een menu met belangrijke links toont (waaronder de algemene voorwaarden, de privacy verklaring, een link naar het contactdocument enz.). Maar ook naast een blog is het waardevol om de juiste widgets te plaatsen. Plaats er niet te veel, maar ook niet te weinig voor een goede conversie.

Video lesson

Je kan makkelijk links toevoegen aan je blog of pagina. Wordpress maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier interne en externe links toe te voegen aan je pagina. Voor je blog is het belangrijk om altijd een actie onder je blog te plaatsen. Een uitnodiging voor een gratis sessie, of een workshop of lezing. Een blog heeft altijd een doel en dus ook een actie waarmee jij je bezoeker nog enthousiaster maakt.

Video lesson

Op de Skillz Academy werk ik samen met ondernemers. Ik sta ondernemers toe om hun eigen pagina's te bewerken,  maar natuurlijk niet allemaal. Als beheerder wil ik de kwaliteit van al het materiaal controleren voordat het zichtbaar wordt voor iedereen. In deze video leg ik je uit hoe je dat moet doen.

Video lesson

Vanaf 2018 is het wettelijk verplicht dat je inzichtelijk maakt hoe je met de persoonsgegevens van je klanten omgaat (AVG). Je mag je klanten niet meer automatisch toevoegen aan je nieuwsbrief. Jouw klant moet dat voor elke actie handmatig doen (door bijvoorbeeld een checkbox aan te vinken). In deze modulen laat ik je zien hoe je jouw website AVG proof maakt.

Video lesson

Cookies zijn kleine stukjes code die jouw surfgedrag bijhouden. Als je in een webwinkel bijvoorbeeld sokken koopt, zie je later op facebook opeens allerlei advertenties over sokken voorbij komen. Vanaf 2018 is het verplicht dat de gebruikers de keuze heeft dat hij dit niet wil.

Video lesson

In de algemene voorwaarden leg je vast hoe je te werk gaat binnen je bedrijf. Op het moment dat jouw klant niet komt omdagen, loop je omzet mis. Dus neem je in je algemene voorwaarden op dat als hij een afspraak afzegt, hij dat minimaal 24 uur van te voren moet doen. Wanneer hij dat niet doet, betaalt hij jouw uurtarief. Denk dus goed na wat je zoal in je algemene voorwaarden wil opnemen.

Video lesson

In de privacyverklaring laat jij zien welke gegevens je opslaat, hoe lang en waarom. Je maakt er een overzicht van alle tools die je gebruikt en geeft voor elke tool een verklaring. Ook de privacyverklaring kun je automatisch laten genereren, maar neem hem na afloop wel nog even door en zorg dat hij helemaal klopt !

Video lesson

Wanneer jouw klant erom vraagt, moet je met enkele eenvoudige handelingen kunnen laten zien welke gegevens je van hem bewaart. Gelukkig heeft WordPress daar een fijne manier voor. Standaard al ! Maar je zult hetzelfde mechanisme ook bij je andere tools moeten ontdekken.

3 Lessen

Video lesson

Plugins breiden je website uit met belangrijke extra functionaliteiten, zoals het maken van backups, het bijhouden van testimonials, het integreren met e-mailmarketing tools, en nog veel meer. Deze plugins worden vaak bijgewerkt door de leverancier, waardoor je jouw versie in WordPress ook moet bijwerken. Houd dit regelmatig bij, om te voorkomen dat je gehackt wordt. Hackers zoeken namelijk het eerste niet bijgewerkt oude plugins op !

Video lesson

Haal het maximale uit WordPress door het te combineren met handige tools ! In dit overzicht laat ik je de tools zien die ik gebruik.

Video lesson

In deze laatste module laat ik je de overige instellingen van WordPress zien die misschien nog handig voor je kunnen zijn.

Video lesson

Je bent nu klaar om je WordPress website zelf bij te houden. Of ja... in elk geval het basis deel. Nu begint het werk pas echt ! Binnen WordPress zul je vrij snel tegen bepaalde grenzen aanlopen. Thrive Architect is een visuele drag en drop editor, waarmee je daadwerkelijk alles kan bouwen wat je maar kan verzinnen. Er zitten kant en klare templates in voor landingspagina's, allerlei componenten die al gemaakt zijn en die je met twee klikjes op je pagina kan zetten. Deze editor bespaart je veel werk en het ziet er nog gaaf uit ook ! Het grootste voordeel aan Thrive is dat het gemaakt wordt door een team die heel innovatief is. Ze houden de trends op de markt goed bij en komen regelmatig met updates. Met deze updates wordt het nog makkelijker voor je om een gave, klantenmagneet website te bouwen.

Text lesson

Lees hier wat anderen vinden van deze training. Hier kun je ook jouw beoordeling achterlaten.

Roel

Toen ik ondernemer werd, kwam ik er achter dat het juist goed is om rebels te zijn. De enige manier om succesvol te zijn is immers door op te vallen. Toen ik deze rebelse rol eenmaal omarmde, kwam ik er achter dat ik over gaven en talenten beschikte waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn brein begon te bruisen van de ideeën en alles kwam los. Met dat bruisende brein besloot ik om andere ondernemers te helpen. Veel ondernemers hebben namelijk een prachtige boodschap die de wereld in moet. Ik zie vaak dat deze boodschap er wel is, maar dat te weinig mensen weten dat deze ondernemer er überhaupt is, laat staan dat hij of zij een prachtige boodschap heeft.

Pen
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .