ONLINE TRAINING

Video/Text

Video/Text

Structuur

0% niet gestart

None

ONLINE TRAINING

de eerste stappen naar echte klanten maken met MailBlue

door Roel

Een website die er top uit ziet, is niet voldoende om je bedrijf draaiende te houden. In eerste instantie zullen er wellicht mensen naar kijken die je al kennen via mond tot mond reclame, maar dat is niet voldoende. Wanneer iedereen je al kent en je website al eens gezien heeft, haal je daar geen betalende klanten meer uit.

Wat je nodig hebt is een nieuwe tactiek om mensen aan te trekken die jou nog niet kennen. Daar is een hele andere aanpak voor nodig. Mensen die je al kennen zijn al enthousiast en hebben weinig nodig om in actie te komen. Mensen die je nog niet kennen, hebben het nodig om eerst jou en je werkwijze te leren kennen, maar ook om wakkergeschud te worden en geconfronteerd te worden met het feit dat het allemaal toch wel wat complexer is dan dat ze hadden verwacht.

Ik ga je leren om elke maand een vast aantal nieuwe, mogelijke klanten aan te trekken en om ze te filteren in serieuze en minder serieuze klanten. Dat ga ik doen, door je te introduceren met een tool die wereldwijd door meer dan 4 miljard mensen wordt gebruikt: e-mailmarketing. Ik ga je leren om elke maand een vast aantal nieuwe, mogelijke klanten aan te trekken, hoe je die vaste stroom aan leads kan filteren in serieuze en minder serieuze klanten en hoe je die klanten makkelijker, kwalitatiever en efficiënter kan opvolgen. Dank zij e-mailmarketing.

gratis proefabonnement MailBlue

Neem een gratis proefabonnement (voor 14 dagen) en pas de basisinrichting toe die ik in de modulen hieronder met je deel.

Video lesson

In deze module leg ik je uit hoe je jouw website kan koppelen aan een e-mailmarketing tool. Juist dankzij deze integratie stel jij jouw klant in staat om zelfstandig op onderzoek uit te gaan, terwijl jij onder water meer informatie verzamelt over je klant. Een win-win dus! Ik laat je zien hoe je het gedrag van deze klant kan meten en hoe je daarmee belangrijke strategische keuzes kan maken.

Video lesson

Je hebt nu dus de basis goed geregeld: een krachtige website met visvijvers die direct linken met MailBlue. Je hebt wellicht wat aanpassingen gedaan zodat je visvijvers direct goed zichtbaar zijn op je website.

Video lesson

Wat we willen, is dat we de nieuwe leads, die maandelijks aan je lijst worden toegevoegd, gefilterd worden. De kapper wil weten wie de vrouwen zijn die hun haar verven, en wie de mannen zijn die kalend dreigen te worden. Daar stemt hij zijn communicatie op af. Zo wil ik weten wie er nog geen goede website heeft, of nog aan emailmarketing moeten beginnen, of dat ze al een lijst hebben en een online training willen bouwen.

Video lesson

We hebben nu bijna de hele machine staan. Er stromen elke maand leads binnen, in je machine. Je weet hoe je hun aandacht kan vasthouden en hoe je ze kan filteren. In de laatste stap zorgen we voor een krachtige opvolging. De machine die we gemaakt hebben biedt je vele haakjes om je klant op te volgen, maar ook om je lijst kwalitatiever en beter te maken.

Text lesson

Ondernemen zonder e-mailmarketing is met alle ontwikkelingen die er tegenwoordig spelen, absoluut onmogelijk. Tenminste, dat is mijn mening. Met e-mailmarketing verzamel je e-mailadressen. Door deze adressen te verzamelen, kun je van je website bezoeker een trouwe fan maken. Is dat verkoperig of pusherig? Als je het op de verkeerde manier doet wel, natuurlijk. Er is namelijk een manier die wel werkt en waarbij het niet alleen draait om een hoge omzet te halen. Maar welke tool is nu de meest handige om hiervoor in te zetten? MailBlue of MailChimp?

Video lesson

In dit interview legt Youri Meuleman uit dat MailBlue zoveel meer is dan alleen maar een tool waarmee je nieuwsbrieven verstuurt. MailBlue is een tool waar je processen mee optimaliseert! Of je klant nu iets downloadt, een plek reserveert voor een event of een afspraak maakt in je digitale agenda, MailBlue automatiseert het proces eronder. Maar het gaat verder dan dat: je kan er producten mee verkopen terwijl jij met je gezin in de Efteling rondloopt. Je kan het koppelen aan een CRM die voor je aangeeft welke klanten het meest serieus zijn en die ook graag gebeld wíllen worden. Hoe waardevol is dat voor jouw bedrijf?

Video lesson

In deze video laten we je zien hoe je jouw standaard gegevens kunt instellen en hoe je een site-tracking code kunt opvragen. Met site-tracking kun je het gedrag van je contacten online volgen en weet je dus precies welke pagina's ze bezoeken.

Video lesson

In deze video laten we je zien hoe je een lijst aanmaakt en contacten importeert. Je contacten dienen op een lijst te staan om ze te kunnen mailen.

Video lesson

In deze video laten we je zien hoe je een inschrijfformulier aanmaakt in MailBlue.

Video lesson

Deze video laat zien wat het verschil is tussen een single en dubbele opt-in en hoe je deze kunt aan- en uitzetten.

Video lesson

In deze video laten we je zien hoe je een campagne / mail aanmaakt in MailBlue.

Video lesson

In deze video laten we je zien hoe je een automation aanmaakt in MailBlue. Voor het voorbeeld maken we een automation die geschikt is voor een online weggever. Wil je bijvoorbeeld een e-book versturen, dan kun je een automation zoals deze bouwen.

Roel

Toen ik ondernemer werd, kwam ik er achter dat het juist goed is om rebels te zijn. De enige manier om succesvol te zijn is immers door op te vallen. Toen ik deze rebelse rol eenmaal omarmde, kwam ik er achter dat ik over gaven en talenten beschikte waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn brein begon te bruisen van de ideeën en alles kwam los. Met dat bruisende brein besloot ik om andere ondernemers te helpen. Veel ondernemers hebben namelijk een prachtige boodschap die de wereld in moet. Ik zie vaak dat deze boodschap er wel is, maar dat te weinig mensen weten dat deze ondernemer er überhaupt is, laat staan dat hij of zij een prachtige boodschap heeft.

Pen
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .