fbpx

Gaaf, je hebt zojuist de online test afgerond!

Gebaseerd op jouw antwoorden, scoor je het hoogste in het gebied van:

Je merkt dat als je een post plaatst, er geen of weinig likes op komen. Als er al likes op komen, zijn het van mensen die je al kent, niet van nieuwe volgers.  Het zijn steeds dezelfde mensen die een like geven. Reacties blijven vaak uit. Je haalt er geen klant uit.

Waarschijnlijk stuur je nog te veel 'infotainment mails', mails waarbij je tips en adviezen geeft. Echt impact maken op je klant doe je echter met 'entertainment mails', waarbij je een emotionele connectie legt met je volger. Dan zul je merken dat hij ook na het lezen van je post nogt steeds aan je denkt (en je dus echt impact maakt).

STRUCTUUR

STORY TELLING

STIMULEREN

STUREN

SCHAALBAAR

SUCCESS

het klanten connectie kompas


Ik heb 5 jaar lang aan marktonderzoek gedaan, meer dan 100+ klanten gesproken, experts uit vak gesproken, trainingen gevolgd en nog veel meer. Al mijn ervaringen uit die tijd heb ik samengevoegd tot mijn eigen unieke werkwijze: het klanten connectie kompas. Met dit kompas help ik ondernemers op weg om niet alleen te durven opvallen op social media, maar ook om een emotionele connectie te leggen. Op die manier zorg je ervoor dat je volger ook na het lezen van je post nog steeds aan je denkt. Dit kompas bestaat uit 6 stappen die kwaliteit garanderen, als je ze met de juiste aandacht in de juiste volgorde volgt:

S

Structuur

Focus, Kwaliteit, Impact. Creëer een doordacht plan om klanten te bereiken en te overtuigen.

S

STORY TELLING

Raak, Verbind, Verover. Betover je klanten met krachtige verhalen die blijvende impact maken.

S

STIMULEREN

Actiegericht. Ervaar, Verleid, Blijf hangen. Zet je klanten aan tot actie en creëer blijvende betrokkenheid.

S

STUREN

Onthul, Verbind, Ondernemersgoud. Leer je volgers kennen, creëer betrokkenheid en geef advies op maat.

S

SCHAALBAAR

Tijdbesparend, Groei, Autonomie. Help meer klanten in minder tijd, op hun eigen tijd en tempo en groei moeiteloos.

S

SUCCES

Klantgericht, Marktonderzoek, Tevredenheid. Verras je klanten en versterk de band tussen ondernemer en klant.

5 tips zodat je nooit meer met losse flodders schiet (= structuur)

De meeste coaches, trainers, therapeuten en specialisten kampen met een veelvoorkomend struikelblok: het gebrek aan structuur in contentcreatie. Als je jezelf herkent in het willekeurig plaatsen van berichten, schiet je eigenlijk in het duister, hopend op likes die omgezet worden in betalende klanten.

Maar we weten allemaal dat dit niet zo simpel is. Velen van je volgers zijn zich niet eens bewust van hun pijnpunten, laat staan dat ze geloven dat jij de oplossing hebt. Een nieuwe aanpak is nodig, een manier van communiceren die de noodzaak illustreert, want veel volgers zien simpelweg niet waarom ze jouw product of dienst nodig hebben.

Bereid je voor op een transformatie met de volgende 5 tips die je helpen om jouw online aanwezigheid te structureren en een blijvende impact te creëren:

01

tip 01: richt je op een specifieke doelgroep

Stel je voor dat je een koffieliefhebber bent die in een stad vol koffiehuizen staat. Je weet dat niet elk café jouw perfecte kopje koffie serveert. Zo is het ook met je online aanwezigheid. Focus op de mensen die écht van jouw "koffie" houden. Door je op een specifieke doelgroep te richten, creëer je betekenisvolle connecties en wordt jouw boodschap als een perfect gebrouwen kopje koffie ervaren.

02

tip 02: hanteer een ondergrens

Net zoals een goede relatie gebaseerd is op wederzijds begrip, geldt dat ook voor jouw online community. Stel een duidelijke ondergrens vast. Wanneer je voelt dat intensieve samenwerking niet waardevol is voor jou of je volger, wees dan eerlijk en transparant. Ga alleen met je potentiële klant in zee als je ook echt kwaliteit kan garanderen. Dat betekent, dat je klant iets van jou mag verwachten als expert, maar dat betekent ook dat jij ook een minimale inzet eist van je klant. Een gezonde relatie begint met duidelijke verwachtingen.

03

tip 03: voer wekelijks 4 à 5 gesprekken met je volgers

Denk aan deze gesprekken als koffiedates met vrienden. Laat de spontane gesprekken vloeien en luister echt naar wat ze te zeggen hebben. Zo ontdek je niet alleen hun koffievoorkeuren, maar ook de diepere lagen van hun behoeften en zorgen. Deze waardevolle inzichten geven jou de kans om een persoonlijke connectie te creëren en content te delen die écht resoneert. Deze inzichten zijn cruciaal om wekelijks of maandelijks je strategieën aan te scherpen. Immers: er bestaat altijd een kloof tussen ondernemer en klant. Houd de kloof zo klein mogelijk.

04

tip 04: inventariseer pijnpunten, weerstand en obstakels

Picture this: je hebt een gesprek met een vriend over koffie, en plotseling delen ze hun meest frustrerende momenten bij het kiezen van de juiste blend. Schrijf deze pijnpunten op, gebruik hun exacte bewoordingen en zie deze woorden als de sleutel tot het ontgrendelen van oplossingen. Door hun weerstand en obstakels te begrijpen, kun je content creëren die direct inspeelt op hun behoeften. Realiseer je dat deze pijnpunten, weerstand en obstakels wekelijks kunnen veranderen en dat het cruciaal is om de bewegingen in de markt in de gaten te houden zodat jij jouw strategie erop kan afstemmen.

05

tip 05: prik een gat in het verhaal van je volger

Stel je voor dat je een barista bent die een volle mok hete koffie serveert, en je ontdekt een klein lek. Je zou er onmiddellijk iets aan doen, toch? Doe hetzelfde met het verhaal van je volger. Ontdek de zwakke plekken, bespeur de dingen die niet kloppen in het verhaal van je klant en confronteer ze met zorg. Shockeer op een liefdevolle manier door hen bewust te maken het inzicht dat ontbreekt. Laat zien dat jij de expert bent die hen kan helpen het lek te dichten en een sterker verhaal te creëren.

Je zult zien dat je met deze 5 tips veel meer een rode draad aanbrengt in jouw posts en dat ze vrijwel direct meer impact maken. Gebruik de wekelijkse input van je volgers om prachtige verhalen te schrijven, verhalen die je volgers anders laten denken, geloven, voelen en ervaren. Probeer niet meteen iets te verkopen, maar wees geduldig en blijf inspireren. Hiermee creëer je een emotionele connectie met je volger en zorg je ervoor dat hij ook na het lezen van je post nog steeds aan je denkt. Laat je content smaken als de perfecte kop koffie - uniek, stimulerend en onvergetelijk.

Nog vragen? Reserveer je plek voor mijn webinar

Succesvol Zichtbaar op Social Media (beperkt aantal plekken beschikbaar)

In deze webinar ga ik dieper in op deze materie en deel ik nog veel meer kennis uit mijn bewezen methode met je, waarmee ik mijn klanten help om hun omzet met minimaal 30% te verhogen. Ben je er bij?