fbpx

Gaaf, je hebt zojuist de social media test afgerond!

Gebaseerd op jouw antwoorden, scoor je het hoogste in het gebied van:

Dit betekent dat je je nu waarschijnlijk nog op één type klant richt, terwijl er drie verschillende typen zijn. Veel ondernemers richten zich met name op de klant die al zover is om in te stappen en een flinke investering te doen, maar het gaat natuurlijk ook om de klant die nog niet zover is. Die zit nog in de weerstand en heeft nog wat vertrouwen nodig. Hier ligt veel omzet wat ondernemers mislopen, omdat ze zich alleen op de grote bedragen richten.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist de social media test afgerond!

Doelgroep
Analyse

Emotionele
Connectie

Impactvolle
Content

Authentieke
Story Telling

Strategische
Promotie

Conversie en
Groei

De betekenis van de uitslag

Om daadwerkelijk succesvol te zijn op social media, wil ik je adviseren om de focus te leggen op de eerste stap die uit de online test naar voren komt. Het is belangrijk om deze stap met voldoende aandacht en kwaliteit uit te voeren, voordat je je richt op de andere vijf stappen. Als succesvolle ondernemer begrijp je immers dat het beter is om de stappen die je zet goed te doen, in plaats van overhaast door alle stappen te gaan en half werk te leveren.

Ik heb de zes stappen die nodig zijn nog eens voor je op een rijtje gezet, zodat je een duidelijk beeld krijgt:

  • doelgroep analyse: begrijp je doelgroep tot in detail en ken hun behoeften en wensen.
  • emotionele connectie: bouw een diepe en authentieke verbinding met je doelgroep door emoties op te wekken en betrokkenheid te creëren.
  • impactvolle content: lever waardevolle en betekenisvolle inhoud die een blijvende impact heeft op je publiek.
  • strategische promotie: verspreid en promoot je content effectief bij je doelgroep om maximale zichtbaarheid te bereiken
  • conversie en groei: zet je inspanningen om in meetbaar succes, zoals het genereren van leads en het stimuleren van bedrijfsgroei.

5 tips voor meer strategische promotie

Waarom is strategische promotie zo belangrijk? Veel ondernemers richten zich met name op hun duurste product. Ze maken advertenties, webinars en masterclasses en willen dan 10K of 20K per maand draaien, door puur het duurste product te verkopen. Maar niet alle klanten zijn zover. Stel dat je 15.000 volgers op je lijst hebt staan, en alle inkomsten komen via de advertenties binnen (die ervoor zorgen dat je masterclass of webinar gevuld worden). Wat heb je dan nog aan een mailinglijst? Als slechts 5% of 10% overgaat tot aankoop van een goedkoper product, bijv. €250, beschik je over een extra omzet, van tussen de €12.500 en €25.000 die je normaal zou mislopen.

01

tip 01: segmenteren op basis van klanttypen

Identificeer en begrijp de verschillende klanttypen binnen je doelgroep, zoals starters, gevorderden en experts. Pas je promotie-uitingen en -aanbiedingen aan op de specifieke behoeften en niveaus van deze klanttypen. Bied bijvoorbeeld verschillende productopties aan voor beginners en geavanceerde gebruikers, of creëer speciale content voor elk klanttype.

02

tip 02: maak gebruik van verschillende promotiekanalen

Identificeer de meest effectieve kanalen om je doelgroep te bereiken en promoot je producten of diensten via deze kanalen. Dit kunnen social media-platforms zijn zoals Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter, maar ook e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO) of betaalde advertenties. Door een diversiteit aan kanalen te gebruiken, vergroot je je zichtbaarheid en bereik, waardoor je meer potentiële klanten kunt aanspreken. Experimenteer met verschillende kanalen en meet de resultaten om te ontdekken welke het meest effectief zijn voor jouw specifieke doelgroep en doelen.

03

tip 03: bouw een sterke merkidentiteit op

Investeer in het ontwikkelen van een sterke merkidentiteit die je onderscheidt van de concurrentie. Zorg voor een consistente visuele identiteit, tone of voice en merkwaarden in al je promotie-uitingen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en herkenning bij je doelgroep.

04

tip 04: blijf testen en optimaliseren

Kies de juiste marketingkanalen: Identificeer de marketingkanalen die het meest effectief zijn om je doelgroep te bereiken. Dit kan variëren afhankelijk van je doelgroep en branche. Overweeg zowel online kanalen zoals sociale media, e-mailmarketing en zoekmachinemarketing, als offline kanalen zoals printadvertenties, evenementen en direct mail. Zorg ervoor dat je aanwezig bent waar je doelgroep actief is.

05

tip 05: meet en optimaliseer

Monitor voortdurend de resultaten van je promotie-inspanningen en analyseer welke kanalen en campagnes het meest effectief zijn. Gebruik gegevens en statistieken om inzicht te krijgen in de ROI van je promotie-inspanningen en pas je strategie dienovereenkomstig aan. Blijf experimenteren, testen en verbeteren om je promotieactiviteiten steeds verder te optimaliseren

Nog vragen? Reserveer je plek voor mijn webinar

Succesvol Zichtbaar op Social Media (beperkt aantal plekken beschikbaar)

In deze webinar ga ik dieper in op deze materie en deel ik nog veel meer kennis uit mijn bewezen methode met je, waarmee ik mijn klanten help om hun omzet met minimaal 30% te verhogen. Ben je er bij?