fbpx

Gaaf, je hebt zojuist de social media test afgerond!

Gebaseerd op jouw antwoorden, scoor je het hoogste in het gebied van:

Dit betekent dat je berichten wel leuk zijn om te lezen, maar dat het voor nu nog even blijft bij "oh leuk". Dat is killing op social media, want dat betekent dat het over 3 of 6 maanden ook nog wel kan. Van uitstel komt afstel. Je mag minder lief zijn op social media, en je volger meer confronteren en shockeren (op een liefdevolle manier). Daarmee schudt je hem wakker en zit hij op het puntje van zijn stoel.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist de social media test afgerond!

Doelgroep
Analyse

Emotionele
Connectie

Impactvolle
Content

Authentieke
Story Telling

Strategische
Promotie

Conversie en
Groei

De betekenis van de uitslag

Om daadwerkelijk succesvol te zijn op social media, wil ik je adviseren om de focus te leggen op de eerste stap die uit de online test naar voren komt. Het is belangrijk om deze stap met voldoende aandacht en kwaliteit uit te voeren, voordat je je richt op de andere vijf stappen. Als succesvolle ondernemer begrijp je immers dat het beter is om de stappen die je zet goed te doen, in plaats van overhaast door alle stappen te gaan en half werk te leveren.

Ik heb de zes stappen die nodig zijn nog eens voor je op een rijtje gezet, zodat je een duidelijk beeld krijgt:

  • doelgroep analyse: begrijp je doelgroep tot in detail en ken hun behoeften en wensen.
  • emotionele connectie: bouw een diepe en authentieke verbinding met je doelgroep door emoties op te wekken en betrokkenheid te creëren.
  • impactvolle content: lever waardevolle en betekenisvolle inhoud die een blijvende impact heeft op je publiek.
  • strategische promotie: verspreid en promoot je content effectief bij je doelgroep om maximale zichtbaarheid te bereiken
  • conversie en groei: zet je inspanningen om in meetbaar succes, zoals het genereren van leads en het stimuleren van bedrijfsgroei.

5 tips voor meer impactvolle content op social media

Waarom is impactvolle content zo belangrijk? Omdat de meeste volgers op social media een tikkeltje naïef zijn en denken dat ze het heus wel zelf kunnen allemaal. Jij mag ze meer gaan confronteren en shockeren met het feite dat ze hun oplossing in de verkeerde hoek zoeken. Jouw volger bekijkt zijn probleem op de korte termijn (ik heb vandaag last van...), maar jij bekijkt het op de lange termijn. Jij ziet wat jouw volger nog mist. Daarmee mag je hem confronteren. Wees minder lief, je hoeft niet de beste vriend of vriendin van je volger te zijn. Je bent er om kwaliteit te leveren en dat mag best wakkerschuddend zijn.

01

tip 01: stop met verkopen

Waarom zijn sommige mensen zo succesvol op social media en anderen niet? Dat komt omdat succesvolle mensen niet verkoperig en pusherig zijn. De meeste ondernemers lijken hun volgers wel te bedelven onder berichten waarin het overduidelijk is dat ze het liefste iets willen verkopen. Het is een bericht zonder emotionele connectie. Stop daarom met het schrijven van berichten die verkopen, maar met berichten die raken.

02

tip 02: vertel een verhaal

Een verhaal is in eerste instantie leuk om te lezen. Het is een vorm van herkenning. Een verhaal is persoonlijk, open en transparant en maakt een diepe emotionele connectie met de lezer. Wanneer jij een prachtig verhaal vertelt, een verhaal dat mensen raakt in hun emotie, die echt impact maakt, zul je merken dat veel volgers je berichten gaan lezen en blijven lezen.

03

tip 03: maak het persoonlijk

Een verhaal is dus persoonlijk, open, kwetsbaar en transparant. Maar maak niet de fout om je hele levensverhaal te vertellen. Daar zit ook niet mand op te wachten. Vertel een verhaal, dat getriggerd wordt door iets wat je hebt meegemaakt. Laat zien dat jij je klant begrijpt. Dat ook jij ooit stond waar je klant nu staat. Het gaat om begrip en vertrouwen.

04

tip 04: hanteer een clue

Sommige verhalen zijn prachtig en persoonlijk, en toch werken ze niet. Waarom niet? Om dat ze geen clue bevatten (zoals het verhaal over alcoholisme wat ik las van de week). Zorg ervoor dat je verhaal een clue bevat. Iets waardoor jouw klant anders gaat denken, geloven, voelen en ervaren. Op die manier blijft hij aan jou denken omdat het hem echt geraakt heeft, ook wanneer hij zijn laptop dichtklapt en verder gaat met de drukte van de dag.

05

tip 05: geef een zintuiglijke ervaring

Impactvolle content geeft jouw klant een diepe zintuiglijke ervaring. Hij heeft het gevoel dat hij tijdens het verhaal naast je staat en ervaart wat jij ervaart. Impact maak je niet door je klant te raken in zijn brein, maar door hem te raken in zijn gevoel. Daar maak je een blijvende indruk.

Nog vragen? Reserveer je plek voor mijn webinar

Succesvol Zichtbaar op Social Media (beperkt aantal plekken beschikbaar)

In deze webinar ga ik dieper in op deze materie en deel ik nog veel meer kennis uit mijn bewezen methode met je, waarmee ik mijn klanten help om hun omzet met minimaal 30% te verhogen. Ben je er bij?