fbpx

Gaaf, je hebt zojuist de social media test afgerond!

Gebaseerd op jouw antwoorden, scoor je het hoogste in het gebied van:

Dit betekent dat je het al vrij goed doet met je verhalen, je legt een emotionele connectie, je bent niet bang om je volger wakker te schudden en soms wat minder lief te zijn... het mist alleen nog wat van je personal touch. Je mag meer emoties oproepen, zoals vreugde, verdriet, compassie en nog veel meer. Dat kan alleen als je persoonlijk, open, transparant en kwetsbaar durft te zijn. Uiteindelijk komt je klant voor jou, niet voor je product of dienst.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist de social media test afgerond!

Doelgroep
Analyse

Emotionele
Connectie

Impactvolle
Content

Authentieke
Story Telling

Strategische
Promotie

Conversie en
Groei

De betekenis van de uitslag

Om daadwerkelijk succesvol te zijn op social media, wil ik je adviseren om de focus te leggen op de eerste stap die uit de online test naar voren komt. Het is belangrijk om deze stap met voldoende aandacht en kwaliteit uit te voeren, voordat je je richt op de andere vijf stappen. Als succesvolle ondernemer begrijp je immers dat het beter is om de stappen die je zet goed te doen, in plaats van overhaast door alle stappen te gaan en half werk te leveren.

Ik heb de zes stappen die nodig zijn nog eens voor je op een rijtje gezet, zodat je een duidelijk beeld krijgt:

  • doelgroep analyse: begrijp je doelgroep tot in detail en ken hun behoeften en wensen.
  • emotionele connectie: bouw een diepe en authentieke verbinding met je doelgroep door emoties op te wekken en betrokkenheid te creëren.
  • impactvolle content: lever waardevolle en betekenisvolle inhoud die een blijvende impact heeft op je publiek.
  • strategische promotie: verspreid en promoot je content effectief bij je doelgroep om maximale zichtbaarheid te bereiken
  • conversie en groei: zet je inspanningen om in meetbaar succes, zoals het genereren van leads en het stimuleren van bedrijfsgroei.

5 tips om authentieke verhalen te vertellen op social media

Waarom is authentieke story telling zo belangrijk? Nou ja, omdat iedereen wel een verhaal kan vertellen. Ook jouw concurrent. En als iedereen dezelfde verhalen vertelt, val je nog niet op in social media land. Onthoud dat jouw klant voor jou komt, omdat hij zich herkent in jouw verhaal. Zolang jij de teacher uithangt op social media, en niet persoonlijk durft te zijn, zal jouw volger zich minder in jouw herkennen. Deze uitslag verschilt van de uitslag 'emotionele connectie' omdat je hier veel authentieker bent. Je bent een open boek, durft te vertellen over je eigen missers, je vertelt waar je vandaan komt, welke lessen je in je ouderlijk gezin hebt geleerd, welke lessen je nog steeds leert, enz. Hoe opener je bent, hoe makkelijker het voor je klant is om zich over zijn eigen weerstand te zetten. Als jij het kan en durft, durft jouw klant het ook.

01

tip 01: wees uniek

Wees geen grijze muis, maar durf een statement te maken en een positie in te nemen. Doe ook aan marktonderzoek en kijk in welke mate jij je klanten iets anders aanbiedt dan alle andere spelers in de markt. Wees uniek en durf jezelf te onderscheiden.

02

tip 02: toon kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid is geen zwakte, maar juist een teken dat je een leider bent. Durf jezelf open te stellen en kwetsbaar te zijn in je verhalen. Deel uitdagingen, fouten en persoonlijke groeimomenten. Dit creëert een diepere verbinding met je publiek en laat zien dat je menselijk bent.

03

tip 03: wees eerlijk en oprecht

Vertel verhalen die waarheidsgetrouw en oprecht zijn. Vermijd overdrijvingen of het creëren van een kunstmatige dramatische spanning. Eerlijkheid en oprechtheid zullen resoneren met je publiek.

04

tip 04: maak het persoonlijk

Breng persoonlijke elementen in je verhalen, zoals je eigen ervaringen, inzichten en emoties. Durf ook meer achtergrond details te delen waar je vandaan komt en waarom bepaalde opvattingen zo belangrijk voor je zijn. Dit maakt je verhalen authentiek en creëert een connectie met je publiek op een dieper niveau

05

tip 05: focus op transformatie

Vertel verhalen die een transformatie laten zien, zowel bij jezelf als bij anderen. Laat zien hoe je obstakels hebt overwonnen, lessen hebt geleerd en gegroeid bent. Dit inspireert en motiveert je publiek om ook stappen te zetten in hun eigen transformatieproces.

Nog vragen? Reserveer je plek voor mijn webinar

Succesvol Zichtbaar op Social Media (beperkt aantal plekken beschikbaar)

In deze webinar ga ik dieper in op deze materie en deel ik nog veel meer kennis uit mijn bewezen methode met je, waarmee ik mijn klanten help om hun omzet met minimaal 30% te verhogen. Ben je er bij?