fbpx

Gaaf, je hebt zojuist de online test afgerond!

Gebaseerd op jouw antwoorden, scoor je het hoogste in het gebied van:

Je merkt dat je volgers je post 'wel leuk' vinden, maar dat je er nog weinig klanten uit haalt. Je voegt wel eens een call to action toe, maar daar wordt slechts sporadisch op geklikt.

Grote kans dat je in dit stadium nog in producten en diensten denkt, maar je volger zit daar op dit moment nog niet op te wachten. Richt je liever op het nieuwsgierig maken van je volger. Geef hem dan een zintuigelijke ervaring die vertrouwen wekt. Wees niet bang om je kennis gratis uit te delen. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer vertrouwen. Je volger zal sneller en makkelijker de keuze maken om in actie te komen.

STRUCTUUR

STORY TELLING

STIMULEREN

STUREN

SCHAALBAAR

SUCCESS

het klanten connectie kompas


Ik heb 5 jaar lang aan marktonderzoek gedaan, meer dan 100+ klanten gesproken, experts uit vak gesproken, trainingen gevolgd en nog veel meer. Al mijn ervaringen uit die tijd heb ik samengevoegd tot mijn eigen unieke werkwijze: het klanten connectie kompas. Met dit kompas help ik ondernemers op weg om niet alleen te durven opvallen op social media, maar ook om een emotionele connectie te leggen. Op die manier zorg je ervoor dat je volger ook na het lezen van je post nog steeds aan je denkt. Dit kompas bestaat uit 6 stappen die kwaliteit garanderen, als je ze met de juiste aandacht in de juiste volgorde volgt:

S

Structuur

Focus, Kwaliteit, Impact. Creëer een doordacht plan om klanten te bereiken en te overtuigen.

S

STORY TELLING

Raak, Verbind, Verover. Betover je klanten met krachtige verhalen die blijvende impact maken.

S

STIMULEREN

Actiegericht. Ervaar, Verleid, Blijf hangen. Zet je klanten aan tot actie en creëer blijvende betrokkenheid.

S

STUREN

Onthul, Verbind, Ondernemersgoud. Leer je volgers kennen, creëer betrokkenheid en geef advies op maat.

S

SCHAALBAAR

Tijdbesparend, Groei, Autonomie. Help meer klanten in minder tijd, op hun eigen tijd en tempo en groei moeiteloos.

S

SUCCES

Klantgericht, Marktonderzoek, Tevredenheid. Verras je klanten en versterk de band tussen ondernemer en klant.

5 tips om verhalen te schrijven die langer blijven hangen (= story telling)

Dompel jezelf even onder in je social media tijdlijn. De meeste posts belanden met één klik in de digitale prullenbak. Herkenbaar, toch? Instagram-video's starten met een generieke "hé ondernemer!" en voor je het weet, heb je ze weggeswipet. Het valt op dat veel ondernemers zo gefocust zijn op het willen verkopen dat het er gewoon te dik bovenop ligt. Het roept direct de verwachting op dat je iets moet doen.

Ze gaan voor infotainment, delen tips en adviezen, hopend op een hapklare klant. Maar, de sleutel tot effectieve marketing ligt niet in infotainment; het is entertainment! Durf een persoonlijk verhaal te delen, doordrenkt met een krachtige boodschap. Een verhaal dat niet alleen leuk is om te lezen, maar mensen ook direct raakt in hun hart. Dit is het geheim van een betoverende blog, waarvan de boodschap nog lang in het geheugen blijft hangen. 

01

tip 01: maak een goede eerste indruk (raak het reptielenbrein)

Betover je volgers met een pakkende titel en visuele magie. Kies een titel die nieuwsgierigheid prikkelt en voeg een opvallende afbeelding toe. Deze combo zorgt ervoor dat je post direct opvalt op een drukke tijdlijn en spreekt rechtstreeks tot het reptielenbrein, waardoor je bericht onweerstaanbaar wordt.

02

tip 02: zorg ervoor dat je volger zich herkent in je verhaal (raak het mensenbrein)

Zorg ervoor dat de eerste alinea herkenbaar is en een glimlach op het gezicht van je lezers tovert. Maak het leuk om te lezen, waardoor je direct een connectie maakt met het mensenbrein. Het mensenbrein zorgt ervoor dat je volger emotioneel geraakt wordt. In dit deel van het brein maak je echt impact. Een sterke start is cruciaal voor het vasthouden van aandacht.

03

tip 03: vertel altijd iets zinvols (je volger denkt: 'leuk, maar wat heb ik er aan?')

Vertel geen persoonlijk levensverhaal, maar richt je op een cruciale denkfout. Elke klant vraagt om iets wat hij uiteindelijk niet nodig heeft, of nog niet kan bereiken omdat hij cruciale inzichten mist. Doorbreek misvattingen zonder het te zwaar te maken. Zo blijft je boodschap universeel en interessant voor een breder publiek.

04

tip 04: schrijf belevend, alsof je volger naast je staat

Laat je volgers deelnemen aan het verhaal door belevend te schrijven. Gebruik de tegenwoordige tijd alsof je naast hen staat. Dit creëert een meeslepende ervaring die de betrokkenheid verhoogt.

05

tip 05: geef je volger een zintuiglijke ervaring

Sluit af met een zintuiglijke ervaring. Bied een doordachte call to action aan of stel een prikkelende open vraag. Hiermee betrek je je volgers actief bij het verhaal en stimuleer je betekenisvolle interacties. Ontdek de kracht van storytelling voor onvergetelijke social media berichten!

In een wereld vol digitale prikkels is het een kunst om boven het lawaai uit te stijgen. Met deze vijf krachtige storytelling tips maak je direct meer impact op social media. Begin met een betoverende titel en visuele magie, grijp de aandacht van je lezers met een herkenbare start en doorbreek subtiele denkfouten. Laat je volgers actief deelnemen door belevend te schrijven en sluit af met een zintuiglijke ervaring. Zo creëer je betekenisvolle interacties en maak je een blijvende indruk op je publiek. Ontdek de magie van storytelling en laat je boodschap stralen op social media!

Nog vragen? Reserveer je plek voor mijn webinar

Succesvol Zichtbaar op Social Media (beperkt aantal plekken beschikbaar)

In deze webinar ga ik dieper in op deze materie en deel ik nog veel meer kennis uit mijn bewezen methode met je, waarmee ik mijn klanten help om hun omzet met minimaal 30% te verhogen. Ben je er bij?