fbpx

Gaaf, je hebt zojuist de online test afgerond!

Gebaseerd op jouw antwoorden, scoor je het hoogste in het gebied van:

Je merkt dat je volgers je post wel leuk vinden om te lezen, maar je haalt er nog geen klanten uit. Je deelt wel eens een call to action, maar er wordt vrij weinig op geklikt.

Wat helpt is het besef dat het in dit stadium nog te vroeg is om iets te kopen. Jouw volger zit nog in de wakkerschud fase, hij ziet de noodzaak nog niet in om iets te kopen. Er zit dus altijd een verschil in wat je doet op social media, en wat je doet op je mailinglijst.

Op social media maak je je volgers nieuwsgierig, via je mailinglijst bied je een zintuiglijke ervaring aan. Durf dus je kennis te delen en zet je volgers aan het werk. Dat leidt uiteindelijk tot vertrouwen. Je volger zal makkelijker een keuze kunnen maken.

STRUCTUUR

STORY TELLING

STIMULEREN

STUREN

SCHAALBAAR

SUCCESS

het klanten connectie kompas


Ik heb 5 jaar lang aan marktonderzoek gedaan, meer dan 100+ klanten gesproken, experts uit vak gesproken, trainingen gevolgd en nog veel meer. Al mijn ervaringen uit die tijd heb ik samengevoegd tot mijn eigen unieke werkwijze: het klanten connectie kompas. Met dit kompas help ik ondernemers op weg om niet alleen te durven opvallen op social media, maar ook om een emotionele connectie te leggen. Op die manier zorg je ervoor dat je volger ook na het lezen van je post nog steeds aan je denkt. Dit kompas bestaat uit 6 stappen die kwaliteit garanderen, als je ze met de juiste aandacht in de juiste volgorde volgt:

S

Structuur

Focus, Kwaliteit, Impact. Creëer een doordacht plan om klanten te bereiken en te overtuigen.

S

STORY TELLING

Raak, Verbind, Verover. Betover je klanten met krachtige verhalen die blijvende impact maken.

S

STIMULEREN

Actiegericht. Ervaar, Verleid, Blijf hangen. Zet je klanten aan tot actie en creëer blijvende betrokkenheid.

S

STUREN

Onthul, Verbind, Ondernemersgoud. Leer je volgers kennen, creëer betrokkenheid en geef advies op maat.

S

SCHAALBAAR

Tijdbesparend, Groei, Autonomie. Help meer klanten in minder tijd, op hun eigen tijd en tempo en groei moeiteloos.

S

SUCCES

Klantgericht, Marktonderzoek, Tevredenheid. Verras je klanten en versterk de band tussen ondernemer en klant.

5 tips om het vertrouwen te wekken van jouw potentiële klant (= stimuleren)

Weet je, het is één ding om de aandacht van je volgers te trekken, maar het is een heel ander verhaal om die aandacht vast te houden, om echt een band op te bouwen. En daar komt jouw mailinglijst om de hoek kijken. Het is als een directe lijn naar het hart van jouw gemeenschap, een plek waar je niet alleen tips en adviezen deelt, maar waar je een zintuiglijke ervaring creëert die vertrouwen wekt en verbindingen verdiept.

Stel je voor: je opent een e-mail en je voelt meteen de energie, de opwinding, de waarde die erin zit. Het is als een warme omhelzing van jouw favoriete mentor, die je motiveert, inspireert en begeleidt op jouw reis naar succes. Dat is het gevoel dat we willen overbrengen met elke e-mail die we sturen.

Maar hier is het mooie: door deze zintuiglijke ervaring te bieden, scheiden we het kaf van het koren. De meest toegewijde en serieuze volgers zullen oplichten als sterren aan de nachtelijke hemel. En voor hen hebben we iets bijzonders in petto - een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek, een kans om nog dieper te duiken, om echt te ontdekken hoe we samen kunnen groeien en bloeien.

01

tip 01: verzamel in één klap nieuwsgierige volgers op een centrale plek

Social media is een podium om nieuwsgierigheid te prikkelen, maar het algoritme speelt soms verstoppertje met je posts. Slechts 10% van je volgers ziet spontaan wat jij deelt. Hier komt het cruciale belang van de 7 tot 14 wakkerschud momenten om de hoek kijken. Deze momenten vormen de sleutel tot een veranderd denken, geloven, voelen en ervaren. Breng daarom al je volgers samen op een plek waar jij de regie hebt: je mailinglijst. Hier bouw je een verzameling op van toegewijde volgers die persoonlijk hebben ingestemd met jouw verhalen. Een plek waar je hen niet alleen mag inspireren op social media, maar ook actief kunt benaderen via belletjes en e-mails, zolang ze op jouw mailinglijst staan. Dit is waar de ware verbinding ontstaat, verder gaat dan een vluchtige swipe op social media en een krachtigere, diepere relatie mogelijk maakt.

02

tip 02: bied praktische informatie aan, die aanzienlijk verschilt met je content op social media

Een veelvoorkomende valkuil onder ondernemers is hetzelfde delen op de mailinglijst als op social media. Hier schuilt een unieke kans tot verschil. Social media, het toneel voor nieuwsgierigheid via persoonlijke verhalen, is de plek waar volgers de noodzaak nog niet helemaal doorgronden.

De mailinglijst daarentegen is het terrein voor praktische informatie, gevuld met mensen die hunkeren naar jouw waardevolle tips en adviezen. Ontdek de kracht van diversiteit op je mailinglijst.

Stimuleer en inspireer met kennis via artikelen, videos, podcasts, webinars, masterclasses en e-books, zodat jouw content perfect aansluit bij verschillende leerstijlen en behoeften van je volgers. Hier komt je content tot leven, afgestemd op het unieke pad van elke individuele volger.

03

tip 03: wees geduldig

Ik herinner me een gesprek met een klant die zich afvroeg waarom haar mailinglijst geen klanten opleverde. Een snelle blik onthulde dat ze haar volgers, zodra ze op de lijst stonden, overspoelde met maar liefst 10 mails, elk doordrenkt met een commerciële insteek. Haar eerste mail bevatte al een verzoek voor een gratis adviesgesprek. Een overweldigend en opdringerig startpunt voor volgers die haar net leerden kennen, resulterend in een stroom van uitschrijvingen.

Besef dat succes op de mailinglijst tijd nodig heeft. Wees geduldig. Voordat je een product of dienst aanbiedt, geef je volgers 7 tot 14 'wakkerschud-momenten'. Laat de noodzaak tot actie langzaam maar zeker doordringen, en geef je relatie met je volgers de ruimte om te groeien. Bij de ene volger valt het kwartje meteen, bij anderen duurt dat 1 dag, 3. dagen, 1 week, 1 maand, 3 maanden, 6 maanden, 12 maanden, of... misschien valt het kwartje helemaal niet. Rome is niet in één dag gebouwd.

04

tip 04: laat jezelf zien

Vertrouwen opbouwen bij je volgers vergt meer dan alleen goede content. Het is essentieel dat je volgers weten wie je bent en waar je voor staat. Laat daarom jezelf zien, niet alleen via video's, maar nog beter in persoon tijdens interactieve momenten zoals masterclasses, webinars, trainingsdagen, of zelfs een gezellige Lunch & Learn. Je nodigt ze uit via je mailinglijst. Hier krijgen je volgers de kans om de persoon achter de expertise te ontmoeten, te proeven en te ervaren. Het is deze persoonlijke verbinding die het échte vertrouwen opwekt, omdat klanten uiteindelijk voor jou komen, niet alleen voor je product.

05

tip 05: introduceer je werkwijze

Geef je volgers een kijkje achter de schermen door je werkwijze te introduceren. Laat zien hoe je gestructureerde stappen hanteert en kwaliteit waarborgt. Maak duidelijk dat wat zij tot nu toe hebben gezien slechts het topje van de ijsberg is en dat er nog veel meer te ontdekken valt. Wanneer je onthult waarom ze nog geen bevredigend resultaat hebben behaald, omdat ze de oplossing in de verkeerde hoek zoeken, begint het inzicht in te dalen. Laat zien wat er nodig is om elke stap te beheersen, en creëer zo niet alleen vertrouwen, maar bied ook de benodigde helderheid aan je volgers.

Het koesteren van nieuwsgierigheid en het opbouwen van vertrouwen vormen de essentie van een succesvolle mailinglijststrategie. Door je volgers te verenigen in een exclusieve gemeenschap en ze te voorzien van diverse en waardevolle content, bouw je niet alleen een band op, maar stimuleer je ook een gestage groei. Geduld is de sleutel terwijl je stap voor stap de noodzaak voor actie in hun bewustzijn verankert. Het is een proces van interactie, begrip en het creëren van een platform waarop jouw volgers kunnen gedijen en vertrouwen kunnen opbouwen. Met deze benadering geef je hen de ruimte om zelf te bepalen wanneer het kwartje valt en ze klaar zijn voor de volgende stap.

Nog vragen? Reserveer je plek voor mijn webinar

Succesvol Zichtbaar op Social Media (beperkt aantal plekken beschikbaar)

In deze webinar ga ik dieper in op deze materie en deel ik nog veel meer kennis uit mijn bewezen methode met je, waarmee ik mijn klanten help om hun omzet met minimaal 30% te verhogen. Ben je er bij?