fbpx

How to...

Hoe maak je een call-to-action die ook echt werkt?

Wat gebruik ik als call-to-action?

Ik heb wel een call to action maar er wordt niet op geklikt

Ik weet niet hoe ik een call to action op mijn website zet.

Hoe bespaar ik me veel tijd met alle call to actions die ik moet plaatsen?

Wanneer is een call to action interessant?

Jouw klant komt op je website terecht doordat hij bijvoorbeeld een blog of artikel leest. Hoe gaaf is het, dat wanneer hij geraakt wordt door jouw blog, hij direct, vandaag nog, aan de slag kan met jouw materiaal? Op die manier verandert hij direct in een trouwe fan.


Je kan nog zo'n geweldige website hebben en zelfs goed gevonden worden via Google... maar als er niets te doen is op je website, zal je klant toch afhaken. Het is dus belangrijk dat jij je klant raakt, en wel precies op die plek waar het op dit moment zeer doet.

Maak je één product voor iedereen? Of maak je voor iedereen een product?

Stap 01 : Kennis delen

De eerste stap is dat je laagdrempelig kennis gaat delen. Schrijf dus blogs of artikelen en deel die artikelen via social media. Zorg ervoor dat je daarbij het groeiproces van je klanten goed voor ogen hebt. Je hebt namelijk niet één type klant, maar wel drie : de startende klant, de gevorderde klant, en de expert klant. Elke klant heeft zijn eigen pijn en zijn eigen behoefte. De blogs die je schrijft, stem je dus ook af op die behoefte. Breng het veranderproces van je klant dus eerst in kaart voordat je over gaat tot het schrijven van blogs en artikelen.

Online success betekent dat jij je klant meteen aan het werk zet als hij er om vraagt.

Stap 02 : Breid je product assortiment uit

Je klant leest je blog en is razend enthousiast. Hoe gaaf is het dan dat jij je klant meteen aan het werk zet? Dat hij vandaag nog zijn probleem kan oplossen door met jouw tips aan de slag te gaan? Biedt hem dan ook iets aan wat hij meteen kan downloaden of bekijken. Dat kan echt van alles zijn : een video, een audiofragment, een online test, een oefening, een recept, of een webinar. Let erop dat hetgeen je aanbiedt gratis is of laagdrempelig qua prijs. Dan is de conversie het hoogst!

Aandachtspunten

stap 01 - focus je op Het type klant

Onthoud goed dat je niet één type klant hebt, maar wel drie: de starter, de gevorderde en de expert. Alle drie type klanten ervaren hun eigen pijn en hebben iets anders nodig.

stap 02 - haal categorie-namen uit het groeiproces van je klant

Kijk goed naar hoe het groeiproces van je klant eruit ziet. Wat heeft de starter nodig? Wat heeft de gevorderde klant nodig? En de expert? In hoeverre verschilt dat van elkaar? Definieer categorieën voor elk type klant en koppel je blogs en artikelen aan deze categorieën.

stap 03 - schrijf blogs en/of artikelen

Zorg dat je voor elke categorie een flink aantal blogs en artikelen hebt. Op die manier blijft je klant lekker bezig en is er voor elk iets wils!

stap 04 - bedenk gratis en laagdrempelige producten voor elke categorie

Je kan wel 10 tot 20 gratis weggevers hebben die je elk op een andere manier inzet. De ene promoot je om je e-mail lijst te vullen, de ander geef je gratis weg als iemand zich aanmeldt voor een webinar... of je koppelt hem gewoon aan je blog om vertrouwen op te bouwen. Zorg dat je er meerdere hebt en biedt daar iets echt concreets aan. Iets wat echt een waw effect heeft in de ogen van jouw klant.

stap 05 - maak een call to action in thrive leads

Volg de aanwijzingen uit het filmpje en maak een call-to-action blokje aan dat alleen toont voor de blogs die zijn toegekend aan een specifieke categorie.

direct aan de slag


Thrive Leads is een plugin die je helpt om van je website een community te maken. Het helpt je om de serieuze klanten te spotten die op je website rondneuzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je dat ik persoonlijk even met je meekijk?

Heb je nog vragen over het gebruik van Thrive Leads, of wil het even niet lukken? Wanneer je met de onderstaande knop een afspraak maakt in mijn agenda, kijk ik graag even 30 minuten met je mee.