fbpx

gratis challenge

gratis challenge: een winstgevende social media strategie voor 2023

trek elke maand een voorspelbare hoeveelheid klanten aan

00
dagen
:
 
00
uren
:
 
00
minuten
:
 
00
seconden

De webinar is al begonnen, maar je kan nog steeds meedoen. Registreer je snel even, dan zie ik je zo!

 

3 VAN DE 4 ONDERNEMERS LUKT HET NIET OM DE JUISTE KLANT TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA


80% van de wereldbevolking heeft een social media profiel en is daar gemiddeld 2 uur per dag mee bezig. De verwachting is dat in 2025 4,41 miljard mensen wereldwijd zullen beschikken over een social media profiel. Dit laat dus al zien dat er een enorme verschuiving plaatsvindt: de hele wereld gaat digitaal! Daarnaast geeft 57% van alle klanten aan dat ze liever contact opnemen met iemand die ze via social media hebben leren kennen, dan dat ze contact opnemen met de klantenservice.

Ondanks dat Nederland dus massaal online gaat, en dus gebruik maakt van social media, lukt het je toch niet om de juiste klant te vinden. Dat is ook niet zo gek: alle veranderingen in de maatschappij, maar ook in de denk- en handelswijze van onze klanten gaan zo snel, dat maar weinig mensen dat kunnen bijbenen. De manier van ondernemen is veranderd: mond tot mond reclame is niet langer voldoende om je bedrijf staande te houden. Veel ondernemers zijn hier (eindelijk) van overtuigd. Maar nu ontstaat een nieuw probleem: elke ondernemer gaat online, is actief op social media en organiseert masterclasses en webinars. Hoe val jij nog op?

Het antwoord op al jouw vragen is: durven opvallen! Door de explosie aan coaches en trainers alleen al, kun je zien dat iedereen letterlijk hetzelfde roept op social media. Van "rust in je hoofd" naar "meer harmonie binnen het gezin", naar "meer werkgeluk" of "klachtenvrij door de overgang", ik kom vele uitingen tegen, waar ik bijna verdrietig van wordt. Wat zeggen deze uitingen eigenlijk? Verplaats je eens in de huid van je volger: zou jij er wakker van worden en denken "goh, dit ga ik eens lezen" of "bij jou koop ik een traject" ?

stop met het geven van tips en adviezen op social media: Nederland is informatie moe.

voor wie is deze challenge?


Wanneer jij je realiseert dat je nog veel laat liggen omdat je social media niet optimaal inzet, is deze challenge absoluut iets voor jou! Je bent al een tijdje aan het prutsen op social media, maar het zet nog niet echt zoden aan de dijk.

Maar ook als je ziet dat de toestroom aan klanten via je mond tot mond reclame netwerk dreigt te stagneren, en jij jouw visvijver met guppies wil vergroten, dan is deze challenge absoluut interessant!

Als jij het aan kan om op een hele andere manier naar jouw bedrijf te kijken, in korte tijd enorm wil groeien, elke maand een voorspelbare hoeveelheid klanten wil aantrekken, en je een belangrijke boodschap hebt die gewoon de wereld in MOET, dan moet je vooral meedoen!

Tijdens deze challenge maken we samen een social media plan, waarmee je elke maand een record aantal volgers op zijn minst nieuwsgierig maakt en die je vervolgens moeiteloos aan je mailinglijst toevoegt. 

Immers, social media leidt tot nieuwsgierigheid, je mailinglijst leidt tot meer omzet. 

Wanneer jij je in een of meerdere van de onderstaande punten herkent, is deze challenge voor jou:

 • je wil je bereik vergroten en meer potentiële klanten aantrekken, maar dat lukt nog niet zo
 • je doet eigenlijk maar wat op social media
 • je plaatst wel eens wat op social media, maar het wordt niet tot nauwelijks gelezen (laat staan dat iemand een reactie achter laat)
 • je weet niet zo goed waar je over moet schrijven, het plaatsen van elke social media post is een worsteling
 • jouw post valt niet echt op tussen alle andere posts die jouw volger ziet op zijn tijdlijn
 • je wil wel opvallen op social media, maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen

ontvang 6 gratis podcasts die jou direct leren hoe je meer impact kan maken op social media

in 3 stappen ga ik jou leren

hoe je elke maand opnieuw de juiste klant aantrekt


stap 01 - structuur: elke maand voldoende kwalitatief materiaal om te delen


Zonder plan ben je geen ondernemer. Een goed plan zorgt er niet alleen voor dat je boodschap veel waardevoller en krachtiger wordt, het zorgt er ook voor  dat jouw post leuk is om te lezen, dat jouw gunfactor omhoog gaat en dat je volger elke keer weer op het puntje van zijn stoel zit.

stap 02 - story telling: fans maken door jouw volger raken in zijn emotie en zijn weerstand doorbreken


Jouw volger zit niet te wachten op jouw goedbedoelde tips en adviezen. Dat komt ook omdat jouw online klant heel anders is dan de klanten die je tot nu toe gewend bent. Jouw online klant is een tikkeltje naief en denkt dat hij het allemaal wel zelf kan. Hij heeft alleen wat gratis tip en adviezen nodig. Ik laat je zien hoe je hem kan raken in zijn emotie, waardoor hij 'opeens' in iets anders gaat geloven en ook iets anders gaat denken. Hoe dieper je hem raakt in zijn emotie, hoe makkelijker het voor hem wordt om een keuze te maken.

stap 03 - stimuleren: jouw trouwe fans elke maand toevoegen aan je mailinglijst (en er een klant van maken)


Social media is leuk, maar het gaat je echt niet meer omzet brengen. Het geeft je wel de mogelijkheid om een record aantal mensen te bereiken en op zijn hoogst nieuwsgierig te maken. Het algoritme op social media zorgt ervoor dat niet iedereen altijd jouw waardevolle post ziet, maar door je fans toe te voegen aan jouw mailinglijst heb je opeens de volledige controle, en weet je precies wie wanneer welk berichtje van je ontvangt. Daarmee stuur je ze dus gerichte, persoonlijke en kwalitatieve informatie. Daar wordt jouw volger pas écht wakker van. Jouw mailinglijst staat voor omzet.

Erik van der Zanden

jij bent de meest aansprekende expert die ik tegenkom

De eerste sessie van deze challenge was al voldoende om me te beseffen hoeveel ik nog niet weet en dat je op dit gebied tot nu toe de meest aansprekende expert bent die ik tegenkom. De keukenverkoper was de kers op de taart, dat verhaal van is fantastisch! Je bent in staat mijn momenteel grootste uitdaging op te lossen als coach. Ik zie uit naar de samenwerking in de komende jaren, maar eerst ga ik als beginnende ondernemer naar je podcasts luisteren zodat ik wat verdiensten maak, next level, als coach. Mijn complimenten, prachtig gebracht en inspirerend! Ik ga nog even verder met de opdrachten en me verder in je verdiepen. Nu al een raving klant.

Ik moet zeggen dat ik echt onder de indruk ben van de waarde die deze challenge biedt! Het is verbazingwekkend hoe Roel van Heel erin slaagt om zo'n ingewikkeld onderwerp als social media strategieën op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit te leggen. De inhoud is zeer praktisch en gericht op het behalen van meetbare resultaten op social media. Zeker voor een beginnende ondernemer zoals ik! De tips en trucs die worden gedeeld, zijn niet alleen zeer waardevol, maar ook direct toepasbaar. Ik heb al een aantal van de suggesties uitgeprobeerd en merkte al snel een verbetering in mijn social media prestaties.
 
Wat ik vooral waardeer aan deze challenge is de call to action die erin zit. Het heeft me echt aan het denken gezet over hoe ik mijn social media activiteiten kan verbeteren en mijn doelen kan bereiken. Ik realiseer me nu dat ik een gestructureerde aanpak nodig heb om succesvol te zijn op social media en deze challenge heeft me daar de tools voor gegeven. Kortom, als je op zoek bent naar praktische en gemakkelijk te begrijpen tips om je social media strategie te verbeteren, dan kan ik deze challenge ten zeerste aanbevelen! Je zult er zeker van genieten en het zal je veel waardevolle inzichten opleveren. Ik ben enthousiast en vol energie om met de tips aan de slag te gaan en mijn social media prestaties te verbeteren!

Ference Wongsokario-Nojotaroeno

Hypnotherapeute bij Being Sadar

De afgelopen dagen heb ik met veel interesse en enthousiasme je webinars gevolgd. Het op de door jou uitgelegde manier van bloggen spreekt me aan en ik hoop dat ik op mijn huiswerkblog nog feedback krijg. Waar ik ook erg veel van heb geleerd is: de manier waarop ik met mijn klanten om wil gaan. Ik heb de afgelopen weken heel veel webinars gevolgd en weet nu wat voor mij de manier is om authentiek te blijven in het proces van het vinden van mijn klanten. Je hebt me handvatten gegeven waar ik mee verder kan en daar ben ik heel blij mee. Ik zag er tegenop op mijn doelgroep te moeten "spammen" maar door jouw uitleg realiseer ik me dat ik dat ook op mijn eigen manier kan doen. Kortom: veel geleerd en bomvol goede ideeen en ik verheug me er op met jouw funnel tips aan de slag te gaan!

Carole Krans

Coach bij Krans Coaching

Voor mij was de reden om mee te doen aan de challenge dat ik beter en efficiënter online zichtbaar wil zijn. Roel heeft mij inzicht gegeven dat er een andere strategie nodig is om potentiële klanten te benaderen en klant te maken. Vooral de klant niet stalken als een keukenverkoper maar nieuwsgierig maken én confronteren was een eyeopener! Ik ga hetgeen ik geleerd heb de komende tijd toepassen en actief hiermee aan de slag. Dank je wel voor je waardevolle tips.

Caroline Prommenschenckel

HerstelCoach bij Nietmeermoe.nl

tijd voor verandering:

jouw online volger heeft een nieuwe strategie nodig


Jouw volger is een tikkeltje naïef en is ervan overtuigd dat zijn probleem niet zo groot is en dat hij met enkele eenvoudige gratis tips, het wel zelf kan oplossen. Hij kampt dus met de nodige weerstand! Deze klant ga je niet zomaar overtuigen dat hij jou nodig heeft. De enige manier die wel werkt, is door hem diep te raken en hem op een hele andere manier naar zijn probleem te laten kijken. Wanneer jij hem diep raakt in zijn emotie, je hem wakker schudt als het ware, en hem iets anders laat geloven en denken, dan verander je zijn emotionele staat. Wanneer hij euforisch blij is omdat hij door jouw woorden opeens het licht ziet, wordt het veel makkelijker voor hem een keuze te maken, daar waar dat daarvoor vrijwel onmogelijk leek.

ontvang 6 gratis podcasts die jou direct leren hoe je meer impact kan maken op social media

Wanneer jij wil dat je volger jou iets geeft,
zul je bereid moeten zijn om zelf ook iets te geven.
Wees dus altijd open, persoonlijk en transparant in je communicatie.

is het dan echt zo belangrijk om een nieuwe strategie te leren?


Absoluut! Jouw bedrijf is als deze ijsberg hieronder:

Tot nu toe heb je alleen gekeken naar dat deel van de ijsberg wat boven water uit steekt, dat deel dat goed zichtbaar is. Dat heeft tot nu toe altijd resultaat opgeleverd. Maar de tijden veranderen, de wereld gaat digitaal en de manier waarop onze klanten denken en handelen is enorm veranderd. De onderkant van de ijsberg staat symbool voor de kansen die je op dit moment laat liggen: de online klant de misschien niet meteen een groot en duur traject wil, maar waarmee je wel een waardevolle relatie kan opbouwen. Je kan hem helpen, stimuleren en motiveren totdat hij wél toe is aan jouw intensieve begeleiding. Maar dat zal niet meteen zijn.


De cijfers liegen er ook niet om: onze online klant is steeds vaker, langer en intensiever bezig om op social media een probleem voor zijn oplossing te zoeken. Jouw klant zit er dus al! Maar waar blijf jij?

-1,1%

gebruik van Facebook

+16,2%

gebruik van LinkedIn

+23,7%

gebruik van YouTube

+104%

gebruik van Instagram

Jouw (online) klant is al op social media op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Maar waar blijf jij?

wat leer je tijdens deze challenge?


Ik ga mijn succesformule met je delen, die mij in korte tijd heeft verandert van een grijze muis naar een authoriteit op mijn vakgebied.

Toen ik begon met deze nieuwe vorm van communiceren, kreeg ik op korte termijn al de eerste reacties van mijn volgers: "Heb je iets veranderd? Ik volg je al een tijdje, maar nu ga ik pas echt aan!".

Op social media gingen de impressies van de verhalen die ik vertelde (het aantal keer dat mijn volgers mijn post zagen), explosief omhoog. Met moeite behaalde ik eerst 1.000 tot 1.500 impressies. Mijn voorlaatste post behaalde maar liefst 11.000 impressies!

Deze communicatiestijl leidde er ook toe dat de openingsratio van mijn nieuwsbrieven met minstens 45% steeg!

Hieruit blijkt wel weer dat Nederland toe is aan iets nieuws. Iets verfrissends: entertainment boven infotainment!

Wanneer je deze challenge volgt, ga je naar huis met:

 • een plan om niet alleen de mond tot mond reclame klant aan te trekken, maar ook de online volger die jou nauwelijks kent
 • meer inzicht in de missie en de boodschap die jij als ondernemer hebt: hoe scherper je die voor ogen hebt, hoe kwalitatiever en overtuigender  jouw boodschap!
 • een content plan vol met materiaal: je hebt altijd wel iets om over te vertellen
 • een nieuwe manier om verhalen te vertellen: je schudt ze voortaan zo uit je mouw!
 • een manier om jouw volger te helpen om sneller, makkelijker en eerder een keuze te maken om met jou te gaan werken
 • een plan om meer impact te maken op social media, maar ook om de trouwe fans die je daar vindt toe te voegen aan je mailinglijst (waar de omzet pas echt gemaakt wordt)